Τσουχτερά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις Β. Σποράδες – Πόσο ανεβαίνει η τιμή τους

ΛΙΜΑΝΙ ΒΟΛΟΥ 66 1
milonas 728x120

Σε αύξηση κατά 6% της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προχώρησαν, από χθες Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, ορισμένες από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες στη χώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το αυξημένο μέχρι και κατά 25% κόστος των νέων ναυτιλιακών καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, κατά εφαρμογή κανονισμού του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ΙΜΟ.

Η τιμή ανά τόνο του νέου καυσίμου 0,5% περιεκτικότητας σε θείο σύμφωνα με τα δεδομένα των τελευταίων ημερών ήταν κοντά στα 575 ευρώ ο τόνος όταν το αντίστοιχο που έκαιγαν μέχρι την 31/12/2019 τα πλοία (3,5% σε θείο) ήταν στα 450 ευρώ ο τόνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ενημέρωσαν ήδη την Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και το υπουργείο Ναυτιλίας.

Οι ακτοπλόοι προκειμένου να μην προχωρήσουν σε αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων είχαν καταθέσει πρόταση μείωσης του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από το 24% που είναι σήμερα.

Το θέμα έχει θέσει ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης στο υπουργείο Οικονομικών ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια συγκεκριμένη εξέλιξη.

Αναφορικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Βόλου με τις Βόρειες Σποράδες, οι τιμές θα πάρουν την ανιούσα. Ειδικότερα, το δρομολόγιο Βόλος – Σκιάθος με το “Εξπρές Σκιάθος” θα κοστίζει 26,00 ευρώ από 25,00 που κοστίζει σήμερα, και 31,50 ευρώ από 30,00 που κοστίζει σήμερα για τη Σκόπελο και την Αλόννησο.

Οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων αναμένεται να ισχύσουν από τις επόμενες ημέρες και από το λιμάνι του Βόλου προς τις Βόρειες Σποράδες, οι οποίες καθίστανται πλέον από τους ακριβότερους ακτοπλοϊκούς προορισμούς στη χώρα.

Για το ΙΧ από 79,00 ευρώ κόστος σήμερα, η τιμή θα ανέβει στα 84,00 ευρώ προς Σκιάθο και από τα 85,00 ευρώ στα 89,50 ευρώ προς Σκόπελο και Αλόννησο, καθιστώντας τη γραμμή μία από τις ακριβότερες στην Ελλάδα.

error: Content is protected !!