Επίσκεψη Πατούλη στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής

2800018
milonas 728x90 1
728x110 2


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020, 18:57

Εικόνες εγκατάλειψης, παροπλισμένων  οχημάτων, απαρχαιωμένων και μη λειτουργικών υποδομών καθώς και γραφείων με τεράστιο όγκο φακέλων, συνάντησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη σημερινή του επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και στη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών.

Ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ενημερώθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης για τις σημαντικές ελλείψεις υποδομών, προσωπικού, την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν, τόσο στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης, όσο και με τον παροπλισμένο στόλο οχημάτων.

Ο Γ. Πατούλης ζήτησε να υπάρξει άμεσα μια χαρτογράφηση των προβλημάτων με στόχο να δρομολογηθεί το ταχύτερο δυνατό η επίλυση τους.  

«Προτεραιότητά μας είναι να διορθώσουμε τις στρεβλώσεις και να αξιοποιήσουμε το προσωπικό και τις υποδομές της Περιφέρειας προς όφελος των πολιτών.

Η εικόνα που συναντήσαμε είναι άκρως απογοητευτική. Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει ένα αξιόμαχο προσωπικό το οποίο, ούτε επαρκεί, ούτε διαθέτει τα κατάλληλα μέσα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπάρχουν.

Η κεντρική Διοίκηση θα πρέπει να καταλάβει ότι οφείλει να θωρακίσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού σε επίπεδο πόρων και ανθρώπινου δυναμικού. Οφείλουμε να μεταβούμε σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας ενός επιτελικού κράτους.

H σημερινή παρουσία μου στις συγκεκριμένες υπηρεσίες υποδηλώνει το ενδιαφέρον μου, αλλά και τη βαρύτητα που δίνω εγώ και οι συνεργάτες μου, για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν».

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης είχε συνάντηση εργασίας με την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Β. Πανάγου και με τα στελέχη της Διεύθυνσης. Στη συνάντηση συμμετείχαν, η εντεταλμένη Σύμβουλος  Έργων Ε. Κοσμίδη, ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Κ. Λογοθέτης και ο σύμβουλος σε θέματα μεταφορών καθηγητής  Ευάγγελος-Γεράσιμος Ματσούκης.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020, 18:57

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!