Μαγνησία: Σπάνια πουλιά φέρνουν… τουρισμό και ανάπτυξη στη λίμνη Κάρλα

A group of men stand birdwatching
milonas 728x90 1
728x110 2

 Στη δυνατότητα της λίμνης Κάρλας, και του υδροβιότοπου που έχει δημιοργηθεί εκεί τα τελευταία χρόνια με την ανασύσταση της λίμνης να γίνει προορισμός με τα μοναδικά και αυθεντικά του τουριστικά χαρακτηριστικά, εστιάζει πλέον ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Ήδη, ένα κύμα τουριστών, που παρατηρούν τα πουλία έχει κάνει αισθητή την εμφάνισή της στην περιοχή.

 Η παρατήρηση πουλιών είναι μια ενασχόληση με εκατομμύρια φανατικών οπαδών ανά τον κόσμο. Οι παρατηρητές των πουλιών, ωστόσο, στην πλειονότητά τους προέρχονται κυρίως από την Αγγλία και την Ολλανδία. Το καλό με τη συγκεκριμένη εναλλακτική μορφή τουρισμού είναι πως οι οπαδοί της έχουν τη δυνατότητα να σημάνουν νωρίτερα της έναρξης της τουριστικής σεζόν, αφού το χόμπυ τους είναι στο φόρτε του τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Σεπτέμβριο, οπότε αναπαράγονται και μεταναστεύουν τα περισσότερα πουλιά.

 Εκτός από την επιλογή μηνών χαμηλότερης ζήτησης το προφίλ του τουρίστα παρατηρητή πουλιών περιλαμβάνει επιπλέον τα εξής χαρακτηριστικά:

* Διαμονή από 1 ως 3 εβδομάδες.

* Ενοικίαση αυτοκινήτου προκειμένου να μετακινούνται στην περιοχή.

* Δυνατότητα να “επικοινωνήσουν” τη Μαγνησία ως προορισμό παρατήρησης άλλων ειδών της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής, όπως ορχιδέες, λιβελλούλες, ερπετά κ.α.

 Να σημειωθεί οτι στην λίμνη Κάρλα φιλοξενούνται 180 είδη πουλιών και 14 είδη ψαριών.

Μιλώντας στο TheNewspaper.gr ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, επισημαίνει οτι “ήδη δεκάδες σχολεία επισκέπτονται την Κάρλα. Πηγαίνουν στο Κέντρο Πληροφόρησης Στεφανοβικείου, κάνουν περιήγηση στη λίμνη και επισκέπτονται το στολίδι της περιοχής, του Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Καναλίων. Εδώ τα παιδιά ανακαλύπτουν νέα πράγματα. Αλλά έρχονται και εξειδικευμένοι επισκέπτες, αναπτύσσοντας έτσι το κομμάτι του ορνιθοτουρισμού. Οι περισσότεροι από αυτούς τους επισκέπτες προέρχονται από την Αγγλία”.

Βέβαια, η ανάπτυξη ενός τέτοιου είδους τουριστικού ρεύματος στην περιοχή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σύμφωνα με ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό, θα πρέπει να δημιουργηθούν ξενοδοχειακές υποδομές στην περιοχή, για να μπορούν να φιλοξενούν τους επισκέπτες, αλλά και να οριστούν διαδρομές και σημεία παρατήρησης με την έκδοση ειδικών χαρτών.

 

error: Content is protected !!