Βόλος: Βρέθηκαν δύο από τα πέντε κλεμμένα δίκυκλα

ΜΗΧΑΝΑΚΙ 650x381 1
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μετά από την τεράστια κινητοποίηση τόσο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, όσο και από χιλιάδες πολίτες της Μαγνησίας μέσα από τα social media, χθες το πρωί βρέθηκαν τα δύο δίκυκλά τα οποία είχαν κλαπεί την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου. Τα δύο δίκυκλα που είχαν κλαπεί από την οδό Σπ. Σπυρίδη 143 (kymco 125) και από την οδό Γαλλίας με Ι. Καρτάλη (Daytona Sprinter 125), εντοπίστηκαν στην οδό Χείρωνος σε απόσταση 100 μέτρων το ένα από το άλλο.

KENT728X100 1

Τα δύο δίκυκλα εντοπίστηκαν έπειτα από μήνυμα που στάλθηκε στο messenger του δεύτερου ιδιοκτήτη από έναν άγνωστο προς εκείνον άτομο, το οποίο τον πληροφόρησε που είναι ακριβώς το σημείο. Στο σημείο έφτασαν αμέσως οι δύο ιδιοκτήτες, όπου εντόπισαν τα δίκυκλά τους, τα οποία είχαν παραβιαστεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή σπάσιμο των πλαστικών σημείων κάτω από το τιμόνι, προκειμένου οι δράστες να καταφέρουν να τα μετακινήσουν. Εκτός από αυτό, τα ρεζερβουάρ και των δύο ήταν άδεια, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες περίοικών αφέθησαν στο σημείο βραδινές ώρες, κάτι που πιθανολογείται ότι πρόκειται για δύο και όχι για έναν δράστη. Οι ιδιοκτήτες των δικύκλων επικοινώνησαν άμεσα με το τμήμα Ασφαλείας και την σήμανση, όπου έφτασαν στο σημείο προκειμένου να λάβουν αποτυπώματα.

Θετικά λειτούργησε το γεγονός ότι η κίνηση των δραστών καταγράφτηκε από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, βίντεο το οποίο είχε δημοσιοποιηθεί τόσο στα social media όσο και σε όλα τα site της Μαγνησίας και τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ το ρεπορτάζ της κλοπής παρουσιάστηκε και στον τοπικό τύπο.

Οι αστυνομικές αρχές είχαν από την πρώτη στιγμή είχαν όλα τα στοιχεία στα χέρια τους, ενώ τα μπλόκα σύμφωνα με πληροφορίες σε δίκυκλα σε διάφορες περιοχές του Βόλου, το τελευταίο διήμερο αυξήθηκαν σημαντικά. Οι δύο ιδιοκτήτες παρέλαβαν τα δίκυκλά τους από το σημείο όπου βρέθηκαν, ενώ θα επισκεφτούν την Υποδιεύθυνση Βόλου για συμπληρωματικές καταθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το γεγονός της μαζικής ‘’εξαφάνισης΄΄ δικύκλων κάνει τις διωκτικές αρχές να υποπτεύονται ότι πρόκειται για σπείρα και όχι ένα άτομο.

Ευχαριστήριο ιδιοκτήτη

Μετά την θετική κατάληξη και την έρευση του δικύκλου μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω το τμήμα ασφαλείας Πρέβεζας (κατατέθηκε αρχικά η μήνυση), την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μαγνησίας, όλα τα τοπικά ΜΜΕ της Μαγνησίας για την γρήγορη μετάδοση της είδησης, καθώς και τους χιλιάδες φίλους των social media, γνωστούς και αγνώστους που σίγουρα χωρίς της δική σας βοήθεια δεν θα είχαμε θετικά αποτελέσματα. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και εύχομαι τέτοιου είδους περιστατικά να είναι τα τελευταία.  Γιάννης Βασιλειάδης Δημοσιογράφος

error: Content is protected !!