Στο 1ο Αντάμωμα Περιβολιωτών ο ΜΕΣ Χειμαδίου

IMG 20200112 000344 780x405
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετείχε στο 1ο Αντάμωμα Περιβολιωτών ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Χειμαδίου. Η πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Περιβολίου “Βάλια Κάλντα” για να ενώσει τους απανταχού Περιβολιώτες με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας, βρήκε μεγάλη απήχηση στους συλλόγους Περιβολιωτών ανά την Ελλάδα.

Το βλαχοχώρι Χειμάδι, που παραδοσιακά κατά το παρελθόν συνδεόταν με την μετακινούμενη κτηνοτροφία με το ορεινό χωριό, συνεχίζει να ενισχύει και να ενδυναμώνει τους δεσμούς με τον τόπο καταγωγής ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παρόντες στην εκδήλωση η πρόεδρος του ΜΕΣ Χειμαδίου κα. Σκρίμπα – Τόπη Ελευθερία, η γενική γραμματέας κα. Σαμαρίνα – Τζιατζιάφη Ασημίνα καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. Μαγκούτη – Τόπη Μαρία και Βόττα – Χουρχούμπα Ζωή και φίλοι του συλλόγου διασκέδασαν με την ορχήστρα του Σάκη Φασούλα και Χρήστου Ντάγκαλα.

Η χθεσινή βραδιά θύμισε σε όλους του βλάχους ορμώμενους από το Περιβόλι τα παραδοσιακά έθιμα και ακούσματα και αποτέλεσε αφορμή ανανέωσης της υπόσχεσης για συνάντηση ξανά στο Μεσοχώρι κάτω από τον πλάτανο στα 1200μ.

Πηγή: onlarissa.gr

KENT 2
error: Content is protected !!