Αποσύρθηκε από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο γερουσιαστής Κόρι Μπούκερ

2801468
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020, 18:47

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Κόρι Μπούκερ, ένας Αφροαμερικανός διεκδικητής του χρίσματος των Δημοκρατικών για την προεδρία στις εκλογές του 2020, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι τερματίζει την εκστρατεία του για τον Λευκό Οίκο, επικαλούμενος έλλειψη χρηματοδότησης.

«Με βαριά καρδιά μοιράζομαι αυτή την είδηση: Πήρα την απόφαση να ακυρώσω την προεκλογική εκστρατεία μου», υπογράμμισε ο Μπούκερ σε ανακοίνωσή του. «Η εκστρατεία μας έφτασε στο σημείο όπου χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα (…) τα οποία δεν διαθέτουμε».

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϊ είχε εκφράσει την λύπη του για την αυξανόμενη έλλειψη πολυμορφίας ανάμεσα στους προεδρικούς υποψηφίους των Δημοκρατικών.

Το όνομα του Μπούκερ για υποψήφιος πρόεδρος συζητιόταν για δύο δεκαετίες, από τότε που κέρδισε ως αουτσάιντερ την δημαρχία του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ και η εκστρατεία του είχε καταγραφεί στο υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ Street Fight.

Η αποχώρησή του από την κούρσα αφήνει μόνο έναν μαύρο υποψήφιο στην κούρσα για το Δημοκρατικό χρίσμα, η οποία είχε ξεκινήσει με ένα ρεκόρ πολυμορφίας και διαφορετικότητας υποψηφίων.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020, 18:47

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!