Αλέκος Βούλγαρης: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ θα συμπορευτούν – Έχουμε ανάγκη από έναν νέο Ανδρέα [βίντεο]

83268096 2572202239714391 5353814534194724864 n
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στην τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Μαρέδη στον Astra, ο πρώην δήμαρχος Βόλου και π. υφυπουργός Αλέκος Βούλγαρης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βούλγαρης αναφέρθηκε στο θέμα του πολιτικού χώρου που υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ. Προέβλεψε μελλοντική σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, ενώ τόνισε οτι η Ελλάδα χρειάζεται έναν νέο Ανδρέα Παπανδρέου και έναν Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ειδικότερα, ο κ. Βούλγαρης ανέφερε:

“Υπάρχουν στο Κίνημα Αλλαγής απόψεις για τη δημιουργία ενός χώρου, που θα προέλθει από τη συνένωση, όχι την πλήρη, προσώπων και στελεχών, που να μπορούν να προσδώσουν την προοδευτική αντίληψη στο ΚΙΝΑΛ. Και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΙΝΑΛ υπάρχουν.

Αυτή τη στιγμή δε βλέπω συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δε σημαίνει οτι το αποκλείω για το μέλλον. Χωρίς να σημαίνει οτι ο ένας χώροε θα απορροφήσει τον άλλον. Δεν υπάρχουν όμως άλλοι χώροι που να μπορούν να υπηρετήσουν την προοδευτική αντίληψη στην κοινωνία.”

 Σχετικά με το μικρό ποσοστό που έλαβε το ΚΙΝΑΛ στις πρόσφατες εκλογές, ο πρώην Υφυπουργός είπε:

“Απογοητεύτηκαν οι ψηφοφόροι μας από την πολιτική που άσκησε το ΠΑΣΟΚ τότε. Ένα σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων, μετά τη συνεργασία με τη ΝΔ απογοητεύτηκε και μετακινήθηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύοντας οτι είναι, αυτό που υπήρχε παλιά στο ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Όμως απογοητεύθηκαν. Βέβαια, πρέπει να ξεπεράσουν αυτή την απογοήτευση.”

 Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Βούλγαρης είπε: “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός σοβαρός, αλλά όχι προοδευτικός. Τα μέτρα που παίρνει έχουν μία προοδευτική αντίληψη, αλλά δεν είναι αυτό που εμείς που ασχοληθήκαμε με τον χώρο του ΠΑΣΟΚ υλοποιήσαμε και υπηρετήσαμε.”

 Για τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην βουλευτής επισήμανε: “Βλέπω κι άλλα πρόσωπα εκτός του κ. Τσίπρα, για τη μελλοντική συμπόρευση με τον χώρο. Και βλέπω πρόσωπα και στους δύο πολιτικούς χώρους (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ). Ο κ. Τσίπρας είναι ένας ικανός πολιτικός, αλλά δεν τον τιμά η λέξη σαλτιμπάγκος που τον ακολουθεί. Δεν είναι ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου ο Αλέξης Τσίπρας και η χώρα έχει ανάγκη έναν Ανδρέα και έναν Κωνσταντίνο Καραμανλή. Δεν συναντήσαμε τα χρόνια που πέρασαν τέτοιες πολιτικές φυσιογνωμίες.”

 Δείτε το βίντεο:

error: Content is protected !!