ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΩΡΑ: «Δηλητήριο» η ατμόσφαιρα στον Βόλο – Αιθαλομίχλη και δυσοσμία κάνουν πάρτυ!

aithalomixli 1 0

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην πόλη του Βόλου απόψε το βράδυ, κυρίως μετά τις απογευματινές ώρες. Ο εισπνεόμενος άερας μυρίζε σαν δηλητήριο, ενώ πολλά είναι τα παράπονα από εκατοντάδες πολίτες στο τηλεφωνικό κέντρο του TheNewspaper.gr για την έντονη δυσοσμία, η οποία είναι πλέον ανακατεμένη με αιθαλομίχλη!

KEN 728X100

Ο Βόλος από το απόγευμα θυμίζει βρετανική πόλη, με τη μυρωδιά καμένου μέταλλου και ξύλου να σχηματίζουν ένα περίεργο, ίσως και επικίνδυνο κοκτέιλ, προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων.

Ο μετρητής αέριας ρύπανσης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας είναι εκτός online λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να διαπιστώσει κανείς, αν υπάρχουν υπερβάσεις των ανώτατων ορίων συγκεντρώσεων των μικροσωματιδίων PM10.

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης έχει οδηγήσει στην ολοένα και αυξανόμενη χρήση των τζακιών. Η χρήση αυτή όμως ενέχει κινδύνους, τόσο για την υγεία των χρηστών αλλά και των συνανθρώπων μας. Μερικές χρήσιμες οδηγίες ακολουθούν:

  • Μην καίτε τμήματα επίπλων, βερνικωμένα-βαμμένα ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο επεξεργασμένα ξύλα
  • Μην καίτε χαρτιά εμποτισμένα με χρωστικές, εφημερίδες και περιοδικά
  • Μην καίτε πλαστικά λάστιχα και πάσης φύσεως συνθετικά υλικά

Όλα τα παραπάνω εκλύουν άκρως τοξικές ουσίες. Επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ουσιών εκλύεται στο εσωτερικό των σπιτιών, επιβαρύνοντας σε επικίνδυνο βαθμό την υγεία των ανθρώπων που μένουν σε αυτά. Παράλληλα επιβαρύνεται το ατμοσφαιρικό περιβάλλον των περιοχών όπου γίνεται έντονη χρήση τζακιών, δημιουργώντας το φαινόμενο της αιθαλομίχλης.

Η αιθαλομίχλη κάνει εντονότερη την παρουσία της βράδια με άπνοια ή εξασθενημένους ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες. Περιορίστε την χρήση τζακιών όταν οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη συσσώρευση ρύπων και χρησιμοποιείστε στο μέτρο του δυνατού άλλες μορφές θέρμανσης.

 

error: Content is protected !!