ΤΩΡΑ: Ορατότης μηδέν – Πυκνή ομίχλη στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας [εικόνες]

Στιγμιότυπο 2020 01 14 9.45.03 μμ
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Ομιχλώδες είναι σήμερα το τοπίο, από τις απογευματινές κιόλας  ώρες, στο μεγαλύτερο μέρος της Μαγνησίας και κυρίως στις περιοχές του Βελεστίνου και του Αλμυρού.

Πυκνές ομίχλες προβλέπουν κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι τις 11.00 το πρωί οι μετεωρολόγοι της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για αύριο Τετάρτη, οι οποίες θα επιστρέψουν και αύριο το βράδυ.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο αλλά και στον Αυτοκινητόδρομο, λόγω της χαμηλής ορατότητας.

Η ομίχλη μειώνει την ορατότητα του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κίνδυνοι κατά την οδήγηση. Για τον λόγο αυτόν, ο οδηγός πρέπει να έχει λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις και να οδηγεί προσεκτικά και με χαμηλή ταχύτητα για να μη διακινδυνεύσει η ασφάλειά του, αλλά και των άλλων.

Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. ανάβουμε τα φώτα ομίχλης, όταν η ορατότητα είναι μικρότερη από 100 μέτρα. Θα πρέπει να έχουμε γεμάτο το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, μιας και η χρήση των φώτων καταναλώνει περισσότερα καύσιμα.

– Πριν ξεκινήσουμε την οδήγηση, ελέγχουμε ότι ανάβουν τα εμπρός (αν υπάρχουν) και τα πίσω φώτα ομίχλης.
– Τα φώτα ομίχλης πρέπει να κοιτούν προς τα κάτω.
– Όταν οδηγούμε σε ομίχλη, διατηρούμε πάντα απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.
– Ποτέ δεν ακολουθούμε τα πίσω φώτα του προπορευόμενου οχήματος, γιατί έτσι μπορεί να το πλησιάσουμε επικίνδυνα.
– Όταν δεν έχουμε καθόλου ορατότητα στις διασταυρώσεις, κατεβάζουμε το παράθυρο του αυτοκινήτου για να ακούσουμε τα οχήματα που έρχονται. Αν δεν είμαστε σίγουροι, είναι προτιμότερο να σταματήσουμε και να συνεχίσουμε το ταξίδι μας μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.
– Μόλις βελτιωθεί η ορατότητα στον δρόμο, κλείνουμε τα φώτα της ομίχλης.

Δείτε εικόνες από τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ στο ύψος του Βελεστίνου:

error: Content is protected !!