Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της EBRD

2802291
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020, 04:28

Ικανοποιημένος από τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, έπειτα από τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα, με τον επικεφαλής του ιδρύματος, Σούμα Τσακραμπάρτι.

Ο Πλένκοβιτς ευχαρίστησε την EBRD για την υποστήριξή της στην ανάπτυξη της Κροατίας, η οποία συνίσταται ε ενεργό χαρτοφυλάκιο συνολικού ύψους 868 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό έχει υποστηρίξει 88 έργα, εκ των οποίων το 46% αφορούν τον ιδιωτικό τομέα, αναφέρεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο Τύπου του Κροάτη πρωθυπουργού. Σημαντικά έργα που σχεδιάζονται για το τρέχον έτος περιλαμβάνουν την έγκριση δανείου για τη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης ενός αυτοκινητόδρομου – τμήματος του πανευρωπαϊκού διαδρόμου Vc- και ένα δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ προς την Erste Bank για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Ο Τσακραμπάρτι εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Κροάτης πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει στη σύνοδο που διοργανώνει κάθε δύο χρόνια η EBRD στο Λονδίνο, η οποία, όπως είπε, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διεύρυνση της Ε.Ε., μια από τις προτεραιότητες της κροατικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η EBRD εξέφρασε -μέσω του προέδρου της- την επιθυμία να επιβεβαιώσει περαιτέρω τη δέσμευσή της στην Κροατία, με ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις στην ενεργειακή αποδοτικότητα, τις υποδομές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επίσης, οι κ.κ. Πλένκοβιτς και Τσακραμπάρτι συζήτησαν για τις προτεραιότητες της κροατικής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. την περίοδο 2021-27 και τη Σύνοδο Κορυφής του Ζάγκρεμπ, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάιο, με θέμα τη διεύρυνση της Ε.Ε.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020, 04:29

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!