ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κολυνδρίνη για JUMBO: Δε θα βγάλω απόφαση που να αφορά μόνο σε ένα κατάστημα

Kolyndrines74
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στον επιχειρηματικό κόσμο της Μαγνησίας, η αποκάλυψη του TheNewspaper.gr οτι η εταιρεία παιχνιδιών JUMBO, ετοιμάζεται να ανοίξει τα καταστήματά της σε μόνιμη βάση όλες τις Κυριακές του χρόνου. Η αρχή έγινε με την Πρέβεζα και την Κατερίνη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν οτι το μέτρο θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις, όπως ο Βόλος και η Λάρισα.

Σε δηλωσή της στο TheNewspaper.gr η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη καθησυχάζει τους εμπόρους και δηλώνει οτι κάτι τέτοιο, δεν είναι σύννομο.

Ειδικότερα αναφέρει:

“Θέλω να καθησυχάσω τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου, με τον οποίο βρίσκομαι σε διαρκή επαφή για το θέμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύσει απόφαση Αντιπεριφερειάρχη για ένα μαγαζί. Ξεκινάμε από αυτό. Εαν βγει τέτοια απόφαση, βάση νόμου, ισχύει για όλη την αγορά. Παρελθόντα έτη εκδίδαμε τέτοιες αποφάσεις πέραν των θεσμοθετημένων οκτώ Κυριακών, μόνο όταν έρχονταν στην πόλη κρουαζιερόπλοια, παίρνοντας τη σύμφωνη γνώμη του Εμπορικού Συλλόγου. Τα τελευταία χρόνια δε γίνεται ούτε αυτό, αφού η γνώμη των εμπορικών φορέων είναι να ανοίγουν μόνο τις 8 Κυριακές του έτους. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι, παρά μόνο αν συντρέξουν λόγοι που θα πρέπει όλη η εμπορική αγορά να παραμείνει ανοιχτή και θα το συζητήσω με τον Εμπορικό Σύλλογο. Όμως δε θα βγάλω απόφαση που θα αφορά μόνο σε ένα κατάστημα και μία πολυεθνική.”

Η κ. Κολυνδρίνη μπορεί να είναι καθησυχαστική, όμως οι καταστηματάρχες ψάχνουν να βρούνε με βάση ποια νομοθεσία τα πολυκαταστήματα JUMBO στις άλλες πόλεις, εξέδωσαν άδεια για να ανοίξουν τις Κυριακές.

error: Content is protected !!