ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μεϊκόπουλος για το Νέο Υπουργείο: Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

meikopoulos vouli
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σε δήλωσή του για την σύσταση του Νέου Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, δηλωσε:

KENT728X100

Έργο των πρώτων ημερών της κυβέρνησης ήταν η κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής το οποίο συστάθηκε για πρώτη φορά επί ΣΥΡΙΖΑ. Σαν έτοιμη από καιρό και με πνεύμα κατόχου της μόνης αλήθειας στο προσφυγικό ζήτημα αποφάσισε να εντάξει το χαρτοφυλάκιο της Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εφαρμόζοντας «συνταγή Όρμπαν». 

Έδωσε κι άλλες αρμοδιότητες σε ένα ήδη υπερτροφικό Υπουργείο και απέδειξε ότι το «masterplan” και για το προσφυγικο, μεταξύ άλλων, δεν είναι άλλο από την καταστολή. 

Μέτα από 7 σχεδόν μήνες, με τις προσφυγικές ροές να συνεχίζουν αυξανόμενες, τις τοπικές κοινωνίες να είναι σε αναβρασμό, τις δομές φιλοξενίας σε ασφυξία και μια Ευρώπη που έχει κλείσει εντελώς τα αυτιά της, η κυβέρνηση ανακοινώνει την επαναφορά του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου.  

Επιβεβαιώνει αυτό που είναι γνωστό σε όλους, ότι δηλαδή έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο και δικαιώνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 «Κάλλιο αργά παρά ποτέ» με την ελπίδα, ωστόσο, η απόφαση αυτή να σημαίνει ότι η κυβέρνηση αρχίζει επιτέλους να σοβαρεύεται στο θέμα του προσφυγικού και να μην αποτελεί απλώς μέσο πολιτικής διάσωσης ορισμένων.

error: Content is protected !!