Έφεραν χαμόγελα στις τσέπες των καταστηματαρχών οι Κυριακές στη Λάρισα; – Δείτε πως κινήθηκε η αγορά (φωτο)

DSC 0688 1 pneymonologiki pita 780x405
milonas 728x120

Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές αποτελεί ένα σημείο τριβής. Από τη μία υπάρχουν αυτοί που θεωρούν ότι είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για να βοηθήσει την αγορά, ενώ άλλοι θεωρούν την Κυριακή ως ένα «άβατο».

Στη Λάρισα, όπως αναφέρει στο onlarissa.gr, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος πέραν 3 Κυριακών (2 τελευταίες του έτους και 1 το Πάσχα) από τις συνολικά 8 που είναι ανοικτά ετησίως, δεν παρουσιάζεται εμπορικό ενδιαφέρον. Μάλιστα η καθιέρωση μόνο των 3 αυτών Κυριακών αποτελεί και πάγιο αίτημα του Συλλόγου.

Έφεραν χαμόγελα στις τσέπες των καταστηματαρχών οι Κυριακές στη Λάρισα; - Δείτε πως κινήθηκε η αγορά (φωτο)Όπως τονίζει και σύμφωνα με έρευνες από το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ), που είναι το επίσημο επιστημονικό ινστιτούτο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), οι 5 Κυριακές εκτός των γιορτινών δεν είναι οικονομικά βιώσιμες για τις περισσότερες επιχειρήσεις. Κερδισμένος, όπως αναφέρει, βγαίνει μόνο συγκεκριμένος αριθμός επιχειρήσεων που βρίσκονται στο κέντρο της Λάρισας, αλλά όχι η πλειοψηφία.

Τέλος, όσον αφορά τη λειτουργία ορισμένων καταστημάτων όλες τις Κυριακές, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως κάτι τέτοιο είναι μεν εφικτό αν ζητηθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο και την Περιφέρεια, αποκλείοντας όμως κατηγορηματικά να συμβεί κάτι αντίστοιχο στην πόλη μας.

Δείτε φωτογραφίες από την κίνηση σήμερα Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα στη Λάρισα:

Έφεραν χαμόγελα στις τσέπες των καταστηματαρχών οι Κυριακές στη Λάρισα; - Δείτε πως κινήθηκε η αγορά (φωτο)Έφεραν χαμόγελα στις τσέπες των καταστηματαρχών οι Κυριακές στη Λάρισα; - Δείτε πως κινήθηκε η αγορά (φωτο)Έφεραν χαμόγελα στις τσέπες των καταστηματαρχών οι Κυριακές στη Λάρισα; - Δείτε πως κινήθηκε η αγορά (φωτο)Έφεραν χαμόγελα στις τσέπες των καταστηματαρχών οι Κυριακές στη Λάρισα; - Δείτε πως κινήθηκε η αγορά (φωτο)Έφεραν χαμόγελα στις τσέπες των καταστηματαρχών οι Κυριακές στη Λάρισα; - Δείτε πως κινήθηκε η αγορά (φωτο)Έφεραν χαμόγελα στις τσέπες των καταστηματαρχών οι Κυριακές στη Λάρισα; - Δείτε πως κινήθηκε η αγορά (φωτο)Έφεραν χαμόγελα στις τσέπες των καταστηματαρχών οι Κυριακές στη Λάρισα; - Δείτε πως κινήθηκε η αγορά (φωτο)

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!