ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση δημάρχου Ελασσόνας με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας

diaxroniko mouseio 780x405
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μετά τη συμμετοχή του κ. Ν. Γάτσα στην ημερίδα με θέμα «Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και η Πολιτιστική Διαδρομή Θεσσαλίας»για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων του Δήμου Ελασσόνας, αλλά και την επίσκεψή του στους αντίστοιχουςχώρους με δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, σειρά είχε η συνάντησή του με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Στ. Σδρόλια.

Η απόφασητου Υπουργείου Πολιτισμού, ένταξης του έργου της Ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, σηματοδότησε την έναρξη του διαλόγου για περαιτέρωσυνεργασία μεταξύ του Δήμου Ελασσόνας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας,στο πλαίσιοτης ολιστικής προσέγγισης του έργου και τηςανάδειξης της περιοχής. Η συζήτηση εκτυλίχθηκε γύρω από την εξεύρεση πρωτοβουλιών που δύνανται να προσαρμοστούν με ευελιξία στον εμπλουτισμό των δράσεων των πολιτιστικών διαδρομών,καθώς οι τελευταίες αναγνωρίζονται ως εργαλείο σχεδιασμού για τη δικτύωσητης πολιτιστικής κληρονομιάς και της ανάπτυξης του πολιτιστικού τουρισμού.

Τις βαθύτατες ευχαριστίες του απεύθυνε, για μία ακόμη φορά, ο κ. Ν. Γάτσαςστην κ. Στ. Σδρόλια, για τη συνολική συμβολή της, αλλά και για το ευχάριστο κλίμα στο οποίο διεξήχθη η συζήτηση, παρουσία της συνεργάτιδας του δημάρχου κ. Αικ. Ρόκκου  και της αρχαιολόγου  κ. Ασ. Τσιάκα.

Πηγή: onlarissa.gr

KENT 2
error: Content is protected !!