Εμπρηστικές επιθέσεις στις καρναβαλικές κατασκευές!

2805822
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, 08:49

Άγνωστος ή άγνωστοι προχώρησαν σε εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον καρναβαλικών κατασκευών τα ξημερώματα της Τρίτης στο κέντρο της Πάτρας, προκαλώντας κινητοποίηση σε αστυνομία και Πυροσβεστική.

Πιο συγκεκριμένα, στις 05.00 το πρωί αυτοκίνητο με σκούρο χρώμα στάθμευσε απέναντι από το Δημαρχείο της Πάτρας. Ένας άνδρας που βγήκε από το όχημα κατευθύνθηκε προς την πόρτα του κτηρίου όπου έχει τοποθετηθεί καρναβαλική κατασκευή και την πυρπόλησε, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές τόσο στην καρναβαλική φιγούρα όσο και στην πρόσοψη του δημαρχείου.

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ήταν δημοτική υπάλληλος η οποία εκείνη την ώρα κατευθυνόταν προς το Δημοτικό κατάστημα για εργασία. Όπως είπε η ίδια στο tempo24.news είδε τον άνδρα που κατευθυνόταν από το σταθμευμένο αυτοκίνητο προς το Δημαρχείο και στην αρχή νόμισε ότι επρόκειτο για υπάλληλο διανομής τύπου. Όμως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και ενώ είχε πλησιάσει ακόμη περισσότερο, είδε φλόγες να ξεπηδούν από την καρναβαλική κατασκευή και τον δράστη με γρήγορες κινήσεις να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο. Το όχημα στο οποίο δεν έχει διακριβωθεί ακόμη αν επέβαινε και δεύτερο άτομο κατευθύνθηκε στην οδό Βότση και εξαφανίστηκε.

Αμέσως η υπάλληλος ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία πλήρωμα της οποίας έφτασε πολύ γρήγορα στο σημείο και κατάφερε να σβήσει την φωτιά, ενώ ειδοποιήθηκε άμεσα και ανώτερη υπάλληλος του Δήμου.

Περίπου 45 λεπτά αργότερα, (λίγο πριν τις 6 τοι πρωΐ, πιθανότατα ο ίδιος ή οι ίδιοι δράστες πυρπόλησαν καρναβαλική κατασκευή που έχει τοποθετηθεί στην Ακτή Δυμαίων (και Τριών Ναυάρχων). Διερχόμενοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και επί τόπου έφθασαν τρείς άνδρες με ένα όχημα που κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά.  Το όχημα με τον (ή τους) επιβαίνοντες αναζητά η Αστυνομία, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Να σημειωθεί τέλος οτι λίγο μετά τα μεσάνυχτα άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους στα Ζαρουχλέικα και στα Συχαινά

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το tempo24.gr:

 

 

 

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, 08:59

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!