Σε 13 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο πρώην επικεφαλής της Interpol για διαφθορά

2805902
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, 10:48

Σε 13 χρόνια κάθειρξη και έξι μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο πρώην επικεφαλής της Interpol, ο Κινέζος Μενγκ Χονγκγουέι, για διαφθορά και του επιβλήθηκε πρόστιμο 2 εκατομμυρίων γουάν (περίπου 260.000 ευρώ), ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική Δικαιοσύνη.

Το δικαστήριο της Τιανζίν επεσήμανε ότι ο Μενγκ, ο οποίος ήταν υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας στην Κίνα, αποδέχθηκε την απόφαση και δεν θα ασκήσει έφεση.

Ο Μενγκ ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2018 αιφνιδιαστικά την παραίτησή του από την Interpol, η έδρα της οποίας είναι στη Λιόν, και λίγες ημέρες αργότερα η σύζυγός του δήλωσε την εξαφάνισή του. Έπειτα από περίπου 10 ημέρες το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι ο Μενγκ επέστρεψε στην Κίνα, όπου τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία της διαφθοράς.

Τον Μάρτιο του 2019 αποπέμφθηκε από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και από όλες τις δημόσιες θέσεις που κατείχε. Τον Ιούλιο παραδέχθηκε την ενοχή του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μενγκ ξόδεψε μεγάλα ποσά κρατικών πόρων, καταχράστηκε την εξουσία του και αρνήθηκε να ακολουθήσει τις αποφάσεις του κόμματος.

Η σύζυγός του Μενγκ καθώς και τα δύο παιδιά του έλαβαν τον Μάιο πολιτικό άσυλο στη Γαλλία, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους. Η σύζυγός του κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα απόπειρας απαγωγής.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, 11:08

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!