ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΥΑΜΒ: Δύο νέα μεγάλα έργα αποχέτευσης στη Ν. Αγχίαλο υπέγραψε ο Αχιλλέας Μπέος

ΔΕΥΑΜΒ 4 1024x496 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

 Δυο σημαντικές εργολαβίες  που  αφορούν  την  ύδρευση και  την   αποχέτευση   της Νέας  Αγχιάλου υπογράφηκαν σήμερα στη ΔΕΥΑΜΒ από τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, λίγη ώρα πριν παραδώσει στο νέο πρόεδρο της επιχείρησης, Γιώργο Τόρη.

KEN

 Όπως υπογράμμισε ο κ. Μπέος με την ολοκλήρωση της κατασκευής των έργων αυτών η Νέα Αγχίαλος, αποκτά σύγχρονες υποδομές για την αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού, την περιβαλλοντική προστασία με σαφή προστιθέμενη αξία στην ανάπτυξη της περιοχής.

 Συγκεκριμένα σήμερα υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τα έργα:

  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ Α/Σ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ Δ. ΒΟΛΟΥ, Προϋπολογισμού: 1.600.000,00 € χωρίς Φ.Π.Α. και ποσού Σύμβασης μετά τον δημόσιο διαγωνισμό : 890.528,01 € χωρίς ΦΠΑ. Το έργο αυτό ολοκληρώνει το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων της Νέας Αγχιάλου και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Με το έργο αυτό σε συνδυασμό με το έργο κατασκευής του δικτύου βαρύτητας αποχέτευσης Νέας Αγχιάλου το οποίο ήδη κατασκευάζεται με ταχείς ρυθμούς και το έργο της μεταφοράς του λύματος της Νέας Αγχιάλου στο Βιολογικό, του οποίου αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης στο επόμενο δεκαπενθήμερο, απαλλάσσεται η Νέα Αγχίαλος από τα αστικά λύματα και δημιουργείται μια υποδομή κλίμακας στην προστασία του περιβάλλοντος και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΚΑΙ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗ Δ.Ε. Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΩΣ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ ‘ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ Δ. ΒΟΛΟΥ’, Προϋπολογισμού: 1.450.000,00 € χωρίς Φ.Π.Α. και ποσού σύμβασης μετά τον δημόσιο διαγωνισμό: 943.153,10 € χωρίς ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΜΒ. Με το έργο αυτό προβλέπεται η αντικατάσταση και τοποθέτηση νέων αγωγών ύδρευσης μήκους 10.000 μέτρων, ώστε να εκσυγχρονιστεί το δίκτυο διανομής πόσιμου νερού στην Νέα Αγχίαλο με τη δημιουργία ζωνών λειτουργίας και να μειωθούν τα προβλήματα υδροδότησης, που προκαλούνται στον οικισμό από τις συνεχείς βλάβες του δικτύου ύδρευσης των οποίων το κόστος αποκατάστασης ανέρχεται σε 350.000 € κατ΄έτος. Επιπλέον το έργο περιλαμβάνει επεμβάσεις στο υφιστάμενο δίκτυο όμβριων υδάτων του οικισμού, ώστε να περιοριστούν τα προβλήματα που προξενούνται στις έντονες βροχοπτώσεις.
error: Content is protected !!