ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Nέοι ταξικοί φραγμοί με το νομοσχέδιο για τη σύνδεση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με την αξιολόγηση

2806321
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, 21:36

Ριζικά αντίθετη στην ισοτιμία των πτυχίων ξένων κολεγίων με τα πτυχία αποφοίτων από σχολές που στελεχώνουν την εκπαίδευση, δήλωσε η πρώην γενική γραμματέας και βουλευτής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που συνδέει τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων με την αξιολόγηση.

Η κ. Παπαρήγα, έκανε λόγο «για ένα νομοσχέδιο που έχει ταξικό χαρακτήρα και στο οποίο περιλαμβάνονται οι πιο επιθετικές πολιτικές σχετικά με την αξιολόγηση οι οποίες διακοσμούνται με λογικοφανείς φράσεις».

Η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ, μίλησε ακόμα για συνειδητή ιδεολογική επιλογή της ΝΔ, που είναι όπως είπε, «ένα βαθύ μαχαίρωμα στο διαχρονικά πολυτραυματισμένο εκπαιδευτικό σύστημα».

«Στόχος διαχρονικά είναι να δεθεί η παιδεία και οι επιστήμονες πιο σφιχτά με τους νόμους της αγοράς και τους επιχειρηματικούς ομίλους», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Υποστήριξε ακόμα ότι η αξιολόγηση καθυστέρησε και δεν προχώρησε νωρίτερα λόγω των μεγάλων αντιστάσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας και των καθηγητών.

«Ο νέος νόμος είναι πιο ανοιχτά συνδεδεμένος με την υποχρηματοδότηση», επεσήμανε η κ. Παπαρήγα ενώ υποστήριξε ότι «μπαίνουν καινούργιοι ταξικοί φραγμοί στην εκπαίδευση».

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, 21:36

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!