«Ο θεσμός των εκπτώσεων έχει πλέον ευτελισθεί»

apostolis
milonas 728x90 1
728x110 3

Γράφει ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου και έμπορος Απόστολος Νάσιος

Δυστυχώς, τα μηνύματα που δίνει η εμπορική μας αγορά για την κίνηση, κατά την πρώτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων, είναι απογοητευτικά…Μπορούμε να μιλήσουμε ίσως και για την χειρότερη εβδομάδα, συγκριτικά μ,ε τις προηγούμενες χρονιές!Η δε κίνηση της Κυριακής, εξίσου απογοητευτική.
Όντας στην εμπορική αγορά του Βόλου από μικρο παιδί, θα υπενθυμίσω πως παλαιότερα οι εκπτώσεις διενεργούνταν τις τελευταίες είκοσι ημέρες του Αυγούστου και του Φεβρουαρίου. Το νόημα των εκπτώσεων ήταν, απλά, να ξεπουλήσουν οι έμποροι τα τελευταία τους εμπορεύματα της σαιζόν.
Με την πίεση που άσκησαν κυρίως τα πολυκαταστήματα, έχουμε φθάσει στο σημείο, όπου οι εκπτώσεις διεξάγονται τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο, τον Ιούλιο, τον Άυγουστο, επιπλέον 15 ημέρες μέσα στον Νοέμβριο και στον Μάιο, πέρα των πολλών προσφορών καθ όλη τη διάρκεια του έτους!
Η κατάσταση πρέπει να συμμαζευτεί, κατά την άποψή μου, άμεσα, με την κατάργηση καταρχήν των ενδιάμεσων εκπτώσεων και εν συνεχεία με τον περιορισμό των χειμερινών και θερινών εκπτώσεων μόνο σε ένα μήνα αντίστοιχα.
‘Όσον αφορά στο άνοιγμα των Κυριακών, το παράδειγμα της κίνησης την προηγούμενης Κυριακής, καθώς και της Κυριακής των ενδιάμεσων εκπτώσεων του Νοεμβρίου, οφείλει να προβληματίσει τους θιασώτες της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας..

error: Content is protected !!