Κ. Παπανάτσιου: Θετική εξέλιξη η εκλογή της Αικ. Σακελλαροπούλου

φωτο 2
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, αναφερόμενη στην εκλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, δήλωσε:

“Υπερψηφίσθηκε την Τετάρτη το πρωί με 261 ψήφους η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μάλιστα είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στο ανώτατο αξίωμα της χώρας. Η ΝΔ αφού ευτέλισε το θεσμό του ΠτΔ με την ονοματολογία που διέρρεε, αφού δεν εξήγησε καθόλου την μη ανανέωση της θητείας του κ. Παυλόπουλου, ενός κατά γενική ομολογία καλού Προέδρου, αναγκάστηκε, να επιλέξει την κ. Σακελλαροπούλου, την οποία η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε τοποθετήσει το 2018, ως (την πρώτη γυναίκα) Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η ΝΔ λοιπόν, μέσα σε μία αρνητική συγκυρία για την Κυβέρνηση, μετά το αμφιλεγόμενο ταξίδι στις Η.Π.Α., την μη κλήση της χώρας στη σύνοδο του Βερολίνου, την ανασύσταση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής (αφού πρώτα το είχε καταργήσει), θεώρησε πως θα μπορέσει ν’ αλλάξει την ατζέντα, κάνοντας λόγο για την πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στο αξίωμα. Την ίδια γυναίκα βέβαια, είχε καταψηφίσει η ΝΔ, για Πρόεδρο του ΣτΕ. 

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α κράτησε μία έντιμη και υπεύθυνη στάση. Δεν διολίσθησε στην ονοματολογία και στήριξε την υποψηφιότητα της κ. Σακελλαροπούλου. Μίας δικαστικής λειτουργού που έμπρακτα, με τη δικαστική της κρίση, υπερασπίστηκε τη διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων, την θρησκευτική ουδετερότητα του Κράτους, υπεραμύνθηκε του δικαιώματος για απόκτηση ιθαγένειας των παιδιών των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα έχει συνεισφέρει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Εν τέλει, όλη η διαδρομή της Προέδρου, έρχεται σε αντίθεση με τις πολιτικές που εφαρμόζει η ΝΔ.

Τέλος, η εκλογή της κας Σακελλαροπούλου στο ανώτατο αξίωμα αποτελεί και μία απάντηση σε όσους αμφισβητούν το ρόλο, τη θέληση και τη συμβολή της γυναίκας στην πολιτική. Κυρίως αποτελεί απάντηση, στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος τον Ιούλιο είχε ισχυριστεί, σε συνέντευξή του στο ΒΒC και στη δημοσιογράφο Zeinab Badawi, ότι στην Κυβέρνηση του δεν υπάρχουν αρκετές γυναίκες, γιατί στην Ελλάδα οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική!”

error: Content is protected !!