Θάνος Θεοδώρου στο TheNewspaper.gr: «Ήρθα για να μείνω στην Αυτοδιοίκηση» 

53212841 2035064369925628 6882944615238860800 o 1024x627 1
milonas 728x120

Ο αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού, Διοίκησης και Τεχνικών Υπηρεσιών Θάνος Θεοδώρου αυτή την περίοδο…τρέχει. Το πλάνο της Δημοτικής Αρχής για τα επόμενα έργα δεν μπορεί να περιμένει, ούτε φυσικά η διάνοιξη της Καραμπατζάκη που αποτελεί όπως λέει προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής. 

Ταυτόχρονα μέσα στην διετία ‘20-’21 η Δημοτική Αρχή τελειώνει με τις εκκρεμότητες του Δημοτικού Θεάτρου και του parking της Φιλελλήνων, ενώ μέγας στόχος για τον Δήμο είναι η κατασκευή του Μουσείου της Αργούς. 

Βέβαια, ο κ. Θεοδώρου μιλά αναλυτικά για στον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου και εξηγεί για ποιο λόγο δεν υπάρχει….αντιπολίτευση σε αυτή την θητεία. 

Αποκλείει την κάθοδό του στην κεντρική πολιτική σκηνή, δηλώνει ότι παραμένει Αυτοδιοικητικός και στόχος του είναι να βάλει το λιθαράκι του ώστε να δομηθεί ένας Βόλος με μία καλή ισορροπία εσωστρέφειας και εξωστρέφειας.

Συνέντευξη: Ειρήνη Θεοδωροπούλου

 • Το άνοιγμα της Καραμπατζάκη, το parking της Φιλλελήνων, αλλά και το Δημοτικό Θέατρο είναι ορισμένες μόνο από τις «εκκρεμότητες» από την πρώτη θητεία της Δημοτικής Αρχής. Ποιος ο προγραμματισμός για την ολοκλήρωση των έργων και την παράδοσή τους στους βολιώτες;
 • Καταρχήν, η ολοκλήρωση του πάρκινγκ της Φιλελλήνων και η αποπεράτωση του Δημοτικού θεάτρου αποτελούν όντως εκκρεμότητες από την πρώτη μας θητεία στο Δήμο Βόλου. Όμως, η διαμόρφωση της Καραμπατζάκη και της Ζάχου ως δρόμων ήπιας κυκλοφορίας είναι προεκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου για την δεύτερη θητεία μας. Αναφορικά με το πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία λήγει τον Ιούνιο του 2020. Ευελπιστούμε ότι το έργο θα παραδοθεί το συντομότερο δυνατό ακόμα κι αν υπάρξουν καθυστερήσεις. Για το Δημοτικό θέατρο η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία λήγει τον Μάιο του 2021. Τέλος, για το έργο στην Καραμπατζάκη και Ζάχου, ξεκινούν άμεσα οι εργασίες της ΔΕΥΑΜΒ και ευελπιστούμε να ξεκινήσουν οι δικές μας παρεμβάσεις των τεχνικών υπηρεσιών εντός του επόμενου μήνα.

 

 • Στον περιφερειακό τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε μετρήσει νεκρούς, τραυματίες, ανθρώπους καθηλωμένους σε αναπηρικά καροτσάκια. Η δικαιολογία «δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου η ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου» δικαιολογεί πιστεύετε τη Δημοτική Αρχή;
 • Είναι αλήθεια ότι σαν έργο υπόκειται στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Υποδομών. Παρόλαυτά η ολοκλήρωση του Περιφερειακού είναι κάτι που μας απασχολεί πολύ ως Δημοτική Αρχή. Δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά γεγονός ότι χρειάζεται κυβερνητική βούληση για να γίνει αυτό.

 

 • Ως αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού θα ήθελα να μου παρουσιάσετε τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής αναφορικά σε έργα-σταθμό που προτίθεστε να κάνετε για τη λειτουργία και την προοπτική του Βόλου.
 • Τα βασικά έργα στα οποία έχουμε ρίξει το βάρος και που είναι σταθμοί για την πόλη μας, είναι η ολοκλήρωση του πακέτου των έργων της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης. Μέσα σε αυτό συγκαταλέγονται το Δημοτικό Θέατρο Βόλου, η δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων, η διαμόρφωση της πλατείας Πανεπιστημίου, η ανάπλαση της περιοχής των Παλαιών και πολλά άλλα. Επίσης, μεγάλο έργο κεντρικής σημασίας είναι η ολοκλήρωση του πάρκινγκ της Φιλελλήνων. Ακόμα, οι δύο νέοι κυκλικοί κόμβοι στις οδούς Λαρίσης με Αθηνών και Πολυμέρη με Σταδίου και η δημιουργία μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων. Αξίζει όμως να αναφέρουμε και τα πολλά έργα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και που γίνονται σε γειτονιές και στις περιφερειακές ενότητες του Δήμου. Τέλος, ένας μεγάλος στόχος μας που αποτελεί επίσης προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου είναι η κατασκευή του μουσείου της Αργούς, ένα έργο που αναμένεται να αποτελέσει αναπτυξιακό ορόσημο στην πόλη μας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 • Κοινή παρατήρηση ότι το παρών Δημοτικό Συμβούλιο δεν θυμίζει σε τίποτα το παλαιό, με τις εντάσεις και τις καταστάσεις να ξεφεύγουν εκτός ορίων. Αντιπολίτευση στο Δήμο υπάρχει ή την πήρε μαζί του και αυτή ο Μπέος;
 • Ο τρόπος που γινόταν η αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια της πρώτης μας θητείας είχε περισσότερο σαν στόχο να αμφισβητήσει τη διοικητική ικανότητα του Δημάρχου μας, κάτι που δεν θα μπορούσαν να πετύχουν γιατί ο Δήμαρχος πέρα από την ευφυία που διαθέτει έχει και τεράστια εμπειρία στη διοίκηση. Το κλίμα άλλαξε κατά τη γνώμη μου μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, όταν πια έγινε αδιαμφισβήτητη η εμπιστοσύνη των πολιτών του Βόλου στο πρόσωπο του Δημάρχου μας και η επανεκλογή του με ένα αξιοσημείωτο ποσοστό.

 

 • Πατέρας ήδη δύο παιδιών, με μία οικογενειακή επιχείρηση και για δεύτερη φορά αντιδήμαρχος. Θα το επιχειρήσετε και πάλι ή το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού; 
 • Μέχρι τώρα οι αποφάσεις μου με έχουν φέρει σε έναν δρόμο που μου αρέσει να είμαι. Οπότε αν έπρεπε να ξαναδιαλέξω, η απάντηση είναι ναι, πάλι τις ίδιες επιλογές θα έκανα.

 

 • Η κεντρική πολιτική σκηνή θα σας ενδιέφερε; 
 • Όχι. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας τομέας που υπηρετώ με αφοσίωση και αγάπη και σε αυτό το μετερίζι ευελπιστώ να παραμείνω.
 • Πως φαντάζεστε τον Βόλο σε δέκα χρόνια από τώρα;
 • Ο σκοπός μου και το όνειρό μου για το Βόλο είναι αυτό που δίνει νόημα στον τρόπο που δουλεύω καθημερινά. Ευελπιστώ να καταφέρουμε να δομήσουμε έναν Βόλο με μία καλή ισορροπία εσωστρέφειας και εξωστρέφειας. Μία πόλη δηλαδή σύγχρονη, με καλή ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της και με σωστές υποδομές. Και ταυτόχρονα μία πόλη- πόλο έλξης επενδύσεων και ανάπτυξης.      

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

error: Content is protected !!