Δύο τόνους λαθραία τσιγάρα από την Ελλάδα εντόπισαν στη Νάπολη

2808215
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, 16:54

 

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης 

Στο μικροσκόπιο των Ιταλικών Αρχών έχει μπει ποσότητα δύο τόνων λαθραίων τσιγάρων από την Ελλάδα, τα οποία βρέθηκαν σε αποθήκη σε συνοικία της Νάπολη.

Την επιχείρηση εντοπισμού διεξήγαγαν οι Καραμπινιέρι έπειτα και από πληροφορίες της Αστυνομίας Οικονομικού Εγκλήματος της χώρας.

Οι Ιταλοί αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε μια ημιυπόγεια αποθήκη μιας οικίας. Μάλιστα, όπως προέκυψε  από τις έρευνες,  ο χώρος είχε ενοικιαστεί από έναν 35χρονο ο οποίος και συνελήφθη. Κατηγορίες αντιμετωπίζουν επίσης και οι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης οικίας.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το zougla.gr, o συληφθείς μέχρι στιγμής κρατάει το στόμα του ερμητικά κλειστό και δεν αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για το λαθραίο ελληνικό φορτίο.

Υψηλόβαθμο στέλεχος των Καραμπινιέρι στη Νάπολη που έχει γνώση της επιχείρησης, ανέφερε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα πως το συγκεκριμένο φορτίο φέρεται να αποτελεί μέρος μεγαλύτερου το οποίο έχει εισέλθει στη χώρα από την Ελλάδα. Μάλιστα πάνω στα κουτιά – όπως η ίδια πηγή επεσήμανε -, αναγράφεται η λέξη GR.

 

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «δεν αποκλείεται να είναι παρτίδα λαθραίων που να έχουν κατασκευαστεί και στην Ελλάδα».

Σε κάθε περίπτωση οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη με τις Ιταλικές Αρχές να προσπαθούν σε πρώτη φάση να διαλευκάνουν τη διαδρομή αλλά και τους εμπλεκόμενους. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αρχές της γειτονικής χώρας εντοπίζουν και κατάσχουν τόνους λαθραίων τσιγάρων τα οποία εισέρχονται στην Ιταλία από ελληνικά λιμάνια. Επίσης Ιταλοί δικαστές κατά καιρούς έχουν αποκαλύψει πως Καμόρα και Σάκρα Κορόνα Ουνίτα, μεταφέρουν λαθραία τσιγάρα από την Ελλάδα στην Ιταλία τακτικά.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, 17:04

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!