Παιδικός Σταθμός, Αίθουσα προβολής τοπικού πολιτισμού και Ψηφιακή Ταυτότητα στο Δήμο Ελασσόνας

1 dhmos elassonas psifiaki taytothta
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση καλωσορίζω ως πρώην Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας νομού Λάρισας (Α.Ε.ΝΟ.Λ.) την αποδοχή της ομόφωνης απόφασης ένταξης χρηματοδότησης των παραπάνω έργων.

Έχοντας  καταθέσει τον Οκτώβριο του 2018 ολοκληρωμένες μελέτες για την δημιουργία παιδικού σταθμού, αίθουσα προβολής του τοπικού πολιτισμού, καθώς και δημιουργία ψηφιακής ταυτότητας, στο πλαίσιο του ΜΕΤΡΟΥ 19 : «ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ CLLD – LEADER ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2 : Στήριξη για την υλοποίηση δράσεων υπό την τοπική στρατηγική ανάπτυξης για παρεμβάσεις Δημοσίου χαρακτήρα» του ΠΑΑ 2014-2020. Το σύνολο του ποσού και για τα τρία έργα ανέχεται στα 735.500 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσό των 293,900 ευρώ για την διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού χώρου, για την λειτουργία του 2ου Παιδικού Σταθμού Ελασσόνας, με δυναμικότητα φιλοξενίας 50 παιδιών, στο ισόγειο του κτιρίου που φιλοξενείται σήμερα το ΚΕΠ.

Το ποσό των 391,600 ευρώ που αφορά εργασίες που πρόκειται να γίνουν για την διαμόρφωση δημοτικού κτιρίου, συμπεριλαμβανομένου και του αύλειου χώρου του, που λειτουργεί ως Δημοτικό Ωδείο σήμερα, προκειμένου να λειτουργήσει ως Aίθουσα Προβολής Τοπικού Πολιτισμού, με δυναμικότητα φιλοξενίας 80 καθήμενων επισκεπτών στον εσωτερικό χώρο.

Το ποσό των 30.000 ευρώ με στόχο να δημιουργηθεί η ψηφιακή ταυτότητα του Δήμου Ελασσόνας, η οποία θα αναδεικνύει τον πολιτιστικό και τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής μέσω υψηλής ποιότητας οπτικοακουστικού υλικού το οποίο θα προβάλλεται στο πλανητάριο του Δήμου Ελασσόνας αλλά και στο Internet μέσω διαδραστικής ιστοσελίδας που θα αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφεριάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για την υπογραφή ένταξης των τριών έργων στη Ελασσόνα αλλά και κατ’επέκταση των υπολοίπων δεκαοχτώ έργων του νόμου Λάρισας.

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!