73χρονος με χειροπέδες για την μεγάλη χθεσινή φωτιά στη Μελιβοία Αγιάς

dasos kammeno dasos 780x405
milonas 728x120

Πυρκαγιά σε καστανοπερίβολα, τρία χιλιόμετρα έξω από τη Μελιβοία στον δρόμο προς Παλιού­ρια, αντιμετώπισε χθες το Πυροσβεστικό Σώμα από τις 11 το πρωί ως αργά το απόγευμα, όταν μετά από συντονισμένες ενέργειες ετέθη υπό έλεγχο.

Αιτία, όπως όλα δείχνουν, είναι φωτιά που άναψε αγρότης στην προσπάθειά του να κάψει κασίδες (τζούνες), ξερόκλαδα και φύλλα, ενώ κα­θάριζε κτήμα του με καστανιες, οι φλόγες της οποίας δεν μπόρεσαν να συγκρατηθούν και εξαπλώθη­καν γρήγορα, όταν ξαφνικά εντάθηκε ο άνεμος στην περιοχή. Με εντολή του διοικητή των Πυ­ροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσα­λίας κινητοποιήθηκε το ανακριτι­κό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας και σε συνερ­γασία με το συνεργασία με το ανακρητικό της Αγιάς προχώρησαν στη σύλληψη του αγρότη, 73 ετών, κάτοικου της περιοχής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό από αμέλεια.

Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν κι επιχείρησαν επιτυχώς ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς με 7 οχήματα, 25 άνδρες και πεζοπόρο όχημα. Η πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές σε φυτικό υλικό και συστήματα άρδευσης.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!