ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κάθειρξη 19 ετών σε Λίβυο για την επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη

2808556
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020, 06:45

KEN 2

Ένας Λίβυος, που είχε συλληφθεί στην πατρίδα του και το 2017 μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ για να δικαστεί, καταδικάστηκε την Πέμπτη σε 19 χρόνια κάθειρξη για τον ρόλο του στην επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου και ενός κτηρίου της CIA στη Βεγγάζη το 2012.

Η επίθεση αυτή, που είχε προκαλέσει σοκ στις ΗΠΑ, εξαπολύθηκε την 11η Σεπτεμβρίου 2012 και είχε προκαλέσει τον θάνατο του Αμερικανού πρέσβη Κρίστοφερ Στίβενς και δύο μελών της CIA.

Δικαστήριο της Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την ποινή του 47χρονου Μουστάφα αλ Ιμάμ, αφού κρίθηκε ένοχος για τρομοκρατία τον Ιούνιο του 2019.

Ο αλ Ιμάμ «διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο» σε αυτή την επίθεση, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελέας Τζέσι Λιου.

«Η ποινή αυτή αποτελεί υπενθύμιση ότι η ασφάλεια των Αμερικανών –στη χώρα τους ή στο εξωτερικό, πολιτών και μη– θα είναι πάντα προτεραιότητά μας», τόνισε η Λιου. «Αν διαπράξετε μια τρομοκρατική ενέργεια, θα σας βρούμε και θα αποδώσουμε δικαιοσύνη».

«Η ποινή που επιβλήθηκε στον αλ Ιμάμ σήμερα στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε αυτούς που θα προσπαθήσουν να διαπράξουν ένα τόσο χυδαίο έγκλημα», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αλ Ιμάμ στη διάρκεια της επίθεσης βρισκόταν σε επαφή με τον Αμπού Χατάλα, έναν άλλο Λίβυο τον οποίο επίσης συνέλαβαν οι αμερικανικές δυνάμεις το 2014 για να δικαστεί στις ΗΠΑ. Αυτός καταδικάστηκε το 2018 σε 22 χρόνια κάθειρξη για τον ρόλο του στην επίθεση αυτή.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020, 06:45

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!