Ο Ερντογάν παρέστη στην κηδεία μητέρας και γιου που σκοτώθηκαν από τον σεισμό

2808728
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020, 17:14

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέστη στην κηδεία μιας μητέρας και του γιου της που έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό των 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην επαρχία Ελαζίγ όπου μετέβη σήμερα.

Ο Τούρκος πρόεδρος περιέγραψε τον σεισμό ως μια «δοκιμασία» για τη χώρα του. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε ως κράτος και έθνος και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Οι προσπάθειές μας σε όλες τις περιοχές όπου διεξάγονται επιχειρήσεις διάσωσης θα συνεχιστούν», είπε στην κηδεία, επισημαίνοντας ότι η κρατική εταιρεία Στέγασης TOKI θα διασφαλίσει πως κανένας άνθρωπος δεν θα μείνει «χωρίς φαγητό ή στέγη».

Ο απολογισμός των νεκρών από τη σεισμική δόνηση ανέρχεται στους 22 και των τραυματιών στους 1.234, ενώ οι ομάδες διάσωσης δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων κάτω από τα χαλάσματα των κτηρίων που κατέρρευσαν.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 401 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί, οι 14 εκ των οποίων μεγέθους άνω των 4 βαθμών, σύμφωνα με την τουρκική Αρχή διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών (AFAD), η οποία υποστηρίζει ότι 42 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020, 17:29

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!