Τα… «ιδιαίτερα» του 2ου Ευρωπαϊκού Forum Ανάπτυξης στη Λάρισα – Ο Ιερώνυμος, ο Σχοινάς και η ΑΕΛ του ’80 (φωτο)

DSC 0071 1 anaptyksiako forum
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Πλήθος «γαλάζιων» στελεχών βρέθηκαν στη Λάρισα για το 2ο Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης στη Λάρισα. Κορυφαίοι Υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές «παρήλασαν» από τη Λάρισα, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε και επίσημα έναρξη των λειτουργιών από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο Ιερώνυμος

Ένα μικρό λάθος ανέδειξε για ακόμη μια φορά την ετοιμότητα λόγου του Ποιμενάρχη μας, ο οποίος μιλώντας για τα έργα που χρειάζεται η Θεσσαλία, τόνισε τη σημασία δημιουργίας του Ογκολογικού Κέντρου και τη μεταφορά νερού από τον… Αλφειό.

Ο Μητροπολίτης αμέσως συνειδητοποίησε το ολίσθημα και το διόρθωσε με την πάροδο μερικών δευτερολέπτων. Όχι βέβαια προτού ακουστούν και ορισμένοι ψίθυροι.

Σε μια «ντρίπλα» του λόγου ο Σεβασμιώτατος τόνισε χαριτολογώντας πως «με τον Αγοραστό μέχρι και αυτό θα ήταν δυνατό» για να αποσπάσει σύσσωμο το χειροκρότημα της αίθουσας. Οι πολιτικοί ας παίρνουν μαθήματα…

Ο Σχοινάς και η ΑΕΛ του ’80

Ειδική μνεία στη μεγάλη ΑΕΛ της δεκαετίας του ’80 έκανε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς. Αποκάλεσε την ομάδα θρυλική και ευχήθηκε και νεότερες επιτυχίες.

Τα... «ιδιαίτερα» του 2ου Ευρωπαϊκού Forum Ανάπτυξης στη Λάρισα - Ο Ιερώνυμος, ο Σχοινάς και η ΑΕΛ του '80 (φωτο)Ο κ. Σχοινάς δεν παρέλειψε και τα δύο μεγάλα μπασκετικά «θρέματα» της πόλης, τον Βασίλη Σπανούλη και τον Δήμο Ντικούδη, για τους οποίους μίλησε με διθυραμβικά λόγια.

Θεσσαλική F1

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας «φιγούραρε» έξω από το συνεδριακό χώρο το αγωνιστικό μονοθέσιο της ομάδας Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η Centaurus Racing Team συστάθηκε το 2009 με στόχο τη μελέτη και την κατασκευή πλήρως λειτουργικών μονοθεσίων τύπου Formula.

Τα... «ιδιαίτερα» του 2ου Ευρωπαϊκού Forum Ανάπτυξης στη Λάρισα - Ο Ιερώνυμος, ο Σχοινάς και η ΑΕΛ του '80 (φωτο)Αποτελείται μάλιστα από προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα αναπτύσσεται και εξελίσσεται συνεχώς και έχει καταφέρει να διακριθεί αρκετές φορές σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!