Τι ψηφίστηκε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας

EKL EKL 780x405
milonas 728x120

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 26-02-2020 η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Ζητήματα που απασχόλησαν οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό, η πλήρης κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, με αφορμή και τις μεθοδεύσεις της ΤΖΑΜΠΟ, οι συνθήκες εργασίας στον κλάδο, με την εντατικοποίηση να χτυπά κόκκινο, με ιδιαίτερες συνέπειες στις γυναίκες του κλαδου, που είναι ένα μεγάλο ποσοστό, αλλά και οι νέοι που επίσης αποτελούν μεγάλο ποσοστό στον κλάδο, που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει κλαδική σύμβαση, αλλά και γενικότερα εργασιακά δικαιώματα.

Από όλα τα παραπάνω, ως αποτέλεσμα συζητήθηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης κλαδικής σύμβασης, που κατοχυρώνει βασικά ζητήματα για τους εργαζόμενους που σήμερα αποτελούν ζητήματα ατομικής διαπραγμάτευσης.

Τέλος, ακολούθησε η εκλογή εφορευτικής επιτροπής που αναλαμβάνει το καθήκον να φέρει εις πέρας τις αρχαιρεσίες του σωματείου.

Η Γενική Συνέλευση ψήφισε και αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή της στην απεργία με ανοιχτή ημερομηνία, όταν φέρει η κυβέρνηση το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο προς ψήφιση στη βουλή, καθώς και ομόφωνα ενέκρινε 3 ψηφίσματα που τέθηκαν σε ψηφοφορία που αφορούν

  1. Την καταδίκη της απόφασης της εργοδοσίας στα Jumbo να λειτουργήσει τα καταστήματά της σε Πρέβεζα και Κατερίνη 52 Κυριακές το χρόνο,
  2. Ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις και
  3. Ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ και συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 30 -02 στις 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Ταχυδρομείου στην Λάρισα, που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις στην οποία συμμετέχουν η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς.

Ψήφισμα για Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ
Ψήφισμα για νομοσχέδιο περί διαδηλώσεων
Ψήφισμα για Κυριακάτικη Αργία

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!