ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διεγράφη ο Ζαγοράκης, δεν υποβιβάζονται ΠΑΟΚ και Ξάνθη

2810212

Οι πρώτες πολιτικές αναταράξεις είναι γεγονός μετά την εισήγηση βόμβα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον υποβιβασμό των ομάδων ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Της διαγραφής του Θόδωρου Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προηγήθηκε η σαφής διαφοροποίηση του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα. Πλέον επικρατεί αναβρασμός στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, με βουλευτές και στελέχη, κυρίως από την βόρεια Ελλάδα, να διαφωνούν με τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε αυτήν την υπόθεση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έσπευσε να δηλώσει πάντως πως κατόπιν οδηγιών του πρωθυπουργού επιβάλλεται νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να μην υφίστανται εξοντωτικές ποινές σε ομάδες όπως αυτές που εισηγήθηκε η ΕΕΑ για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. 

Κατά πληροφορίες, αυτή η πρωτοβουλία αναμένεται να λειτουργήσει «εκτονωτικά» στην υπόθεση. Κύκλοι προσκείμενοι στον ΠΑΟΚ ήδη εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως αυτή η νομοθετική ρύθμιση θα συμβάλει ώστε να μην υποβιβαστούν οι δύο ομάδες.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τη διαγραφή του  ευρωβουλευτή της ΝΔ, Θοδωρή Ζαγοράκη, από την ευρωομάδα του κόμματος, έπειτα από τις δηλώσεις του πρώην ποδοσφαιριστή με τις οποίες καταδίκαζε το πόρισμα της Επαγγελματικής Επιτροπής Αθλητισμού για τον υποβιβασμό των ομάδων ΠΑΟΚ και Ξάνθη και τον εξοβελισμό τους από το πρωτάθλημα.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, κατά τη θριαμβευτική πορεία της ομάδας στο Euro 2004, είχε δηλώσει το βράδυ της Δευτέρας πως δεν είναι δυνατόν να συμβιώνει κάτω από την ίδια πολιτική στέγη με εκείνους που βάλλουν κατά του ΠΑΟΚ.

Νομοθετική πρωτοβουλία για να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές

Παράλληλα, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή, που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας.

KEN 728X100

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!