ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας για την Ελληνο-Αμερικανική συμφωνία

antipolemiki
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας, με ανακοίνωσή της εκφράζει την αντίθεσή της στην επικείμενη ψήφιση της Ελληνο-Αμερικανικής Συμφωνίας για τις Αμερικανικές βάσεις και καλεί σε κινητοποίηση την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Όλοι στον δρόμο του αγώνα ! Να ορθώσουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην Ελληνο-Αμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, που ετοιμάζεται να υπογράψει και να επεκτείνει η κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ, πατώντας στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη συμφωνία των συστημικών κομμάτων.

Οι πρόσφατες συμφωνίες για νέες αμερικανονατοϊκές βάσεις ( drones στη Λάρισα , Στεφανοβίκειο ,Βόλο , Αλεξανδρούπολη ..κλπ ) και η τοποθέτηση πυρηνικών στον Άραξο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού.. Οδηγούν σε ακόμη πιο βαθιά πρόσδεση στους Ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς , αυξάνουν την αστάθεια στην περιοχή μας και παράλληλα λειτουργούμε σαν μαγνήτης για τους αντιπάλους σε μια πιθανή ανάφλεξη, που σήμερα είναι πιο ορατή από ποτέ ..

Η μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας μας στο ευρωατλαντικό άρμα που φέρνει η συμφωνία πρέπει να ιδωθεί υπό το πρίσμα της Ελληνικής στρατιωτικής συμμετοχής σε Ευρω-Νατοϊκή δύναμη στη Λιβύη ,σε πολυεθνική αποστολή υπό Αμερικανική αιγίδα στα στενά του Χορμούζ και στον Περσική Κόλπο . καθώς και η αποστολή Ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία.

Οι κίνδυνοι για την περιοχή και τη χώρα μας από πιθανή πολεμική ανάφλεξη επιτάσσουν να βρει απέναντί ένα ενωτικό αντιπολεμικό κίνημα, που σε συμμαχία με τα αντίστοιχα κινήματα της περιοχής και του κόσμου θα βάλλουν φρένο στην πολεμική απειλή. Χρέος όλων των αντιπολεμικών και αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων, είναι η κοινή δράση για να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί και αντεπιτεθεί το κίνημα και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. H υπόθεση του κινήματος ειρήνης δεν μπορεί να μείνει στα στενά όρια του χτες.

…Θεωρούμε ότι σήμερα υπάρχει ανάγκη για μια πλατιά πρωτοβουλία φιλειρηνικών κινήσεων, συνδικάτων, επιστημονικών, καλλιτεχνικών ενώσεων, φορέων της νεολαίας, που θα αναλάβει το σημαντικό έργο της ενημέρωσης και της οργάνωσης ενωτικών μαζικών εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων. Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε το λαό της Λάρισας σε κινητοποίηση την Πέμπτη 30 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Ταχυδρομείου στην Λάρισα, ενάντια στην Ελληνο-Αμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις και στην συμμετοχή στις Ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.Να σταματήσει η χώρα μας να αποτελεί ορμητήριο πολεμικών επιχειρήσεων που σπέρνουν θάνατο και προσφυγιά.

  • Να κλείσουν οι Αμερικανο-Νατοϊκές βάσεις του θανάτου. ΟΧΙ στα πυρηνικά.
  • Να μην ανανεωθεί αλλά να καταγγελθεί η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής
    Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ»
  • Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές
    αποστολές στο εξωτερικό
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100 1
error: Content is protected !!