ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τι κατέθεσε ο διοικητής του Λιμενικού στη δίκη για τη δολοφονία Τοπαλούδη

2810192
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, 12:43

KEN 1

Το πεταμένο στη θάλασσα πτώμα της Ελένης Τοπαλούδη, αποδεικνύει, σύμφωνα με τον διοικητή του  Κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού , Θωμά Ζόβα που συνέχισε την κατάθεσή του, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, πως οι δύο κατηγορούμενοι για το βιασμό και τη  δολοφονία της, από κοινού, την έριξαν από το γκρεμό, το Νοέμβριο του 2018.

Ο μάρτυρας, ο οποίος ανέλαβε εξολοκλήρου  την εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος,  αναφέρθηκε στα  ευρήματα που είχαν εντοπιστεί, τονίζοντας: “Ξεκάθαρα δεν μπορούσε ένα άτομο να την ρίξει στη θάλασσα”, είπε και πρόσθεσε  πως τα ρεύματα και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή θα μπορούσαν να είχαν εξαφανίσει την Ελένη. “Το σώμα της Ελένης έπλεε όταν τη βρήκαν… Τα αντικείμενα της βρέθηκαν σε διαφορά σημεία. Το εσώρουχο της ήταν σκισμένο στο πλάι και κατά τη γνώμη μου κάποιος το τράβηξε για να το σκίσει”, επισήμανε  ο μάρτυρας.

Ο κ. Ζόβας εμφανίστηκε βέβαιος πως η άτυχη Ελένη Τοπαλούδη έζησε μαρτυρικές στιγμές στα χέρια των δραστών.  “Υπήρχαν σε πολλά σημεία αίματα από την κρεβατοκάμαρα έως το μπάνιο. Η Ελένη πάλεψε… ” ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως εκτιμά ότι οι κραυγές της νεαρής κοπέλας θα ακούγονταν σε ολόκληρο το κτίριο από “ένα φυσιολογικό άνθρωπο”. 

Οι δυο κατηγορούμενοι άκουγαν το μάρτυρα  χωρίς να αντιδράσουν ενώ η υπεράσπισή τους ζήτησε να κληθεί και να καταθέσει στο δικαστήριο ο ψυχίατρος ο οποίος τους είχε εξετάσει, συντάσσοντας τη σχετική  ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Η υπεράσπιση του νεαρού Ροδίτη ανέφερε πως διστάζει να προβάλει αυτοτελείς ισχυρισμούς του κατηγορούμενου πριν ο ίδιος απολογηθεί. “Οι κατηγορούμενοι θα δώσουν το τελικό στίγμα της υπερασπιστικός τους θέσης” τόνισε ο συνήγορος Θ. Μαντάς. 

Αν και αρχικά η πολιτική αγωγή δεν συναίνεσε στην κλήση του ψυχιάτρου στη συνέχεια, συμφώνησε. . “Το θέλουμε τώρα πιο πολύ εμείς. Λέει στις πραγματογνωμοσύνη του ότι προσποιούνται τους ψυχασθενείς…Εμείς θέλουμε να δείξουμε ποια είναι η πραγματικότητα” τόνισε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής , Αλέξης Κούγιας. Λίγο πριν το δικαστήριο επιφυλαχθεί να εκδώσει την απόφαση  του η εισαγγελέας της έδρας σχολίασε με νόημα πως δεν συμβάλει  στην διαδικασία να προβληθεί ο ισχυρισμός ότι οι κατηγορούμενοι είναι ψυχασθενείς όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί. 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, 12:46

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!