Σούκιας: Οι προτάσεις μου για τη λειτουργία της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ

ΣΟΥΚΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 1 990x1248 1
milonas 728x120
Γράφει ο υποψ. πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας Αθανάσιος Σούκιας
Η Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. αποτελεί το πιο ζωντανό κομμάτι της οργάνωσης μας.
Για περισσότερο από 3 δεκαετίες, εκφράζει τον υγιή ακαδημαϊκό φοιτητικό πληθυσμό και πρωτοπορεί μέσα στα Ιδρύματα της χώρας.
Αποτελεί πάντα, ένα μεγάλο σχολείο για όλους εμάς που φορέσαμε την «φανέλα» της.
Όραμα της, ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.
Οι πολιτικές παρεμβάσεις, οι εθελοντικές και κοινωνικές δράσεις, οι καινοτόμες θέσεις και προτάσεις της, αναγνωρίζονται εδώ και χρόνια από γενιές και γενιές φοιτητών.
Οι προτάσεις μου για την λειτουργία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε μια επαρχιακή πόλη:
•Σύνδεση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με την τοπική κοινωνία. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μπορεί και έχει προτάσεις για την καθημερινότητα, αλλά και το μέλλον ολόκληρης της Μαγνησίας, από τη στιγμή που τα μέλη της φιλοξενούνται στο νομό μας και μπορούν να συμβάλλουν και οι ίδιοι με τις επιστημονικές τους παρεμβάσεις (κατάθεση προτάσεων στους αρμόδιους τοπικούς φορείς).
• Εύρεση χώρου (γραφείων) για τις ανάγκες της οργάνωσης.
• Δημιουργία εκδηλώσεων με προοπτική την ανάδειξη των τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε μαθητές της Μαγνησίας, με την προοπτική όλο και περισσότεροι μαθητές να επιλέγουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τις σπουδές τους.
• Κατάρτιση Τοπικής Πρότασης παιδείας για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σχετικά με όλα τα προβλήματα που έχουν τα τμήματα αυτού.
• Πλήρης εφαρμογή του Νομού για το Άσυλο ανομίας.
• Άμεση επιστροφή και λειτουργία από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όλων εκείνων των παρανόμως κατειλημμένων χώρων που ανήκουν στην ιδιοκτησία του και για τους οποίους σήμερα, ο Έλληνας πολίτης, επιβαρύνεται το κόστος λειτουργίας τους.
• Συζήτηση με τον Εμπορικό σύλλογο για ειδικές τιμές των φοιτητών σε συγκεκριμένα είδη ανάγκης.

Σούκιας Αθανάσιος

Τοπογράφος Μηχανικός ΤΕ

Υποψ. Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας

error: Content is protected !!