Βόλος: Τον Απρίλιο τα αποτελέσματα για την ατμοσφαιρική ρύπανση

83831219 10157977638549764 358751999690276864 n
milonas 728x90 1
728x110 1

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για την ατμοσφαιρική ρύπανση στον Βόλο και την αποκάλυψη των πηγών της. Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο TheNewspaper.gr ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστας Γουργιυλιάνης, η έρευνα, η οποία διήρκησε ένα έτος, ολοκληρώνεται στα τέλη του Φεβρουαρίου και εντός του Απριλίου θα δημοσιευθούν τα αποτελέσματα.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εγκατέστησε δώδεκα σταθμούς μέτρησης της αέριας ρύπανσης και παρακολουθεί τα στοιχεία από τον περασμένο Φεβρουάριο. Εκτός από την καταγραφή, πρόκειται να γίνει και συσχέτιση των ευρημάτων με τη νοσηρότητα στην πόλη του Βόλου. Δηλαδή με την προσέλευση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, με τις καταγεγραμμένες νοσηλείες και με τις τελικές διαγνώσεις για να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει στο TheNewspaper.gr o κ. Γουργουλιάνης “στον Βόλο παρουσιάζεται ρύπανση για τρεις συνεχόμενες ημέρες. Με μία ημέρα ο οργανισμός του ανθρώπου αντέχει, τα καταφέρνει και αντιδρά. Αν πέσουν όμως τέτοιες συστοιχίες τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα.” Παράλληλα επισημαίνει οτι από τα στοιχεία που καταγράφηκαν όταν στην πόλη του Βόλου βρέχει δεν καταγράφεται ρύπανση!

Τα αποτελέσματα της μελέτης θα συγκριθούν με ευρήματα προηγούμενης έρευνας που έλαβε χώρα στην πόλη από το 2007 έως το 2011.

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας επισημαίνει τέλος, οτι με τα αποτελέσματα θα αντιληφθούμε και την προέλευση της ρύπανσης. “Έχουμε στοιχεία και από που προέρχεται και προς τα που κινείται” τονίζει.

 

error: Content is protected !!