ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κολλάτος: Απούσα η δημοτική αρχή Τεμπών από το 2ο Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης

kollatos
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

“Απούσα η Δημοτική Αρχή από την θεματική ενότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο πλαίσιο του 2ου Ευρωπαϊκού Forum Ανάπτυξης” σημειώνει σε επιστολή του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Τεμπών Κώστας Κολλάτος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κολλάτος σημειώνει: “Στον απόηχο ενός ενδιαφέροντος συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη Λάρισα,δόθηκε η δυνατότητα,αφενός στην πραγμάτωση θεματικών ενοτήτων οπως (υγεία,υποδομές,μεταφορές,τουρισμός, περιβάλλον κ.α) και αφετέρου να επισκεφθούν την περιοχή μας αρκετοί υπουργοί,γενικοί γραμματείς, διευθυντές,υπηρεσιακοί παράγοντες υπουργείων.

Για το Δ.Τεμπών πέραν των άλλων,υπήρχε έντονο ενδιαφέρον στη θεματική ενότητα των Υποδομών και Μεταφορών, όπου παρόντες ήταν ο υπουργός κ.Καραμανλής,ο πρόεδρος του ΟΣΕ και άλλοι εξαίρετοι προσκεκλημένοι,ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στή συζήτηση είχε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Δυστυχώς η απουσία του Δ.Τεμπών από την συγκεκριμένη ενότητα υπήρξε εκκωφαντική.Χάθηκε μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να ενημερωθεί εκ νέου σε δημόσια θέα ο Υπουργός Υποδομών για το ζήτημα του ολοκληρωμένου κόμβου στο ύψος του Πυργετού. Κατά την ταπεινή μου άποψη έπρεπε να υπήρχε μια καλά προετοιμασμένη πρόταση τού Δήμου Τεμπών για το θέμα του κόμβου, πού να συμπαρασύρει και τους βουλευτές,τον περιφερειάρχη,τους φορείς για την εξεύρεση λύσης.

Χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία να δεσμευθεί ο Υπουργός θετικά για το συγκεκριμένο ζήτημα σε Δημόσιο βήμα.Για να προχωρήσει ο αμφίπλευρος κόμβος θεωρώ οτι ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής και των φορέων της Θεσσαλίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Χρειάζεται σταθερή προβολή του αιτήματος και πίεση για να ξεπεραστεί οποιοδήποτε εμπόδιο,ενώ απαιτείται συσπείρωση αποφάσεις Δημοτικών συμβουλίων,Περιφερειακού συμβουλίου,ΠΕΔ,γενικών συνελεύσεων φορέων.

Έπρεπε να τονιστεί για πολλοστή φορά,η επίσπευση της διαγωνιστικής διαδικασίας των αναλογικών διοδίων κάτι που τόνισε στην ομιλία του ο Υπουργός ,οταν αναφέρθηκε στην διαλειτουργικότητα των διοδίων.Έπρεπε να επιδιώξουμε την δέσμευση του Υπουργού ότι με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας των αναλογικών διοδίων – εφόσον είναι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου – θα υπάρξει η δυνατότητα κατασκευής του ολοκληρωμένου κόμβου ως ΝΕΟ έργο.Και αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη κατασκευής του νέου έργου από την κοινοπραξία Μ/C,υπάρχει περιβαλλοντική αδειοδότηση, ενώ έχει δρομολογηθεί από τον Απρίλιο τού 2016(ΦΕΚ83ΑΑΠ/2016) η διαδικασία των συμπληρωματικών απαλλοτριώσεων.

Χάθηκε η ευκαιρία να τονιστεί γιά μια ακόμη φορά η ομόθυμη επιθυμία της επίσπευσης κατασκευής τού αμφίπλευρου κόμβου,πού θά αποτελέσει τό εφαλτήριο γιά την αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής…”

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100 1
error: Content is protected !!