Αιφνιδιαστικό «λουκέτο στην Eurobank της Γιάννουλης – Αναστάτωση στην τοπική κοινωνία

EUROBANK1 trapeza 1400x934
stergiou
fotou
728x110 3

Στα έξι υποκαταστήματα, της Ελασσόνας των Φαρσάλων και των τεσσάρων της Λάρισας της Ηρ. Πολυτεχνείου δηλαδή, της Ηλιοδώρου στην Τρίγωνη Πλατεία, της Νεάπολη και του κεντρικού επί της Μ. Αλεξάνδρου, θα εξυπηρετεί από τον ερχόμενο μήνα η EUROBANK καθώς η διοίκησή της αποφάσισε να αναστείλει από τις 7 Φεβρουά­ριου τις εργασίες στο κατάστημα της Γιάννουλης. Λίγες ήμερες αφότου έγινε γνωστό το κλείσιμο του καταστήματος της ALPHA BANK επί της Κύ­πρου και Φιλελλήνων, το οποίο από τη Δευτέρα 10 Φεβρουάριου θα ενσωματωθεί με το κεντρικό κατάστημά της, επί της Παπαναστασίου, ακόμη μια συστημική τράπεζα συρρικνώνει με διαδικασίες «fast track» το δικτυό της βάζοντας “λουκέτο” σε κατάστημά της.

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, ενταγμένη στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου της με στόχο τη δραστική μείωση των λειτουργικών της εξόδων και την ενίσχυση της οργανικής τους κερδοφορίας της, κλείνει το κατάστημα της Γιάννουλης πυροδοτώντας την αναστάτωση στην κοινωνία μιας ευρύτερης περιοχής (Ερ­γατικές Κατοικίες Φαλάνης, Αμπελώνα, Τύρναβο κα), που θα υποχρεωθεί για τις συναλλαγές του να επισκέπτεται το κεντρικό της κατάστημα στη

Λάρισα μιας και εκεί θα μεταφερθούν οι εργασίες  και το πελατολόγιο της. Θυμός και αγανάκτηση ήταν τα πρώτα συναι­σθήματα κάποιων συνταξιούχων που εξέφραζαν την ανησυχία τους στην “Ε” ζητώντας την επανεξέταση του σχεδιασμού. Χάνοντας τη φυσική πρόσβαση στην τράπεζα και όντας μεγάλης ηλικίας άνθρωποι δυσκολεύονται να χρησιμο­ποιήσουν τα ηλεκτρονικά μέσα τραπεζικής. Η καθημερινότητά τους πρέπει να αλλάξει και πόσο μάλλον τώρα που τα πλησιέστερα τρα­πεζικά καταστήματα θα βρίσκονται σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

Σύμφωνα πάντα με τραπεζικές πηγές «δεν είναι σκόπιμο να ψάχνουμε αίτια και αφορμές για τα αλλεπάλληλα “λουκέτα” σε τραπεζικά καταστή­ματα όταν πρόκειται για ένα ευρύτερο σχέδιο εξυγίανσής τους. Τα σχέδια αναδιάρθρωσής των συστημικών τραπεζών περιλαμβάνουν το κλείσιμο στο 1/3 των καταστημάτων των τραπεζών, μείωση του προσωπικού κατά το 1/5 και επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού τους. Η όλη διαδι­κασία εξελίσσεται υπό τις οδηγίες αλλά και τη συνεχή επιτήρηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η οποία μέσω του εποπτικού μηχανισμού έχει ζητήσει από τους συστημικούς ομίλους την κατάρτιση νέων επιχειρησιακών πλάνων, προ­σαρμοσμένων στα τρέχοντα μακροοικονομικά δε­δομένα, με σημαντική μείωση των δαπανών λειτουργίας.

Από τα σημερινά 1.832 καταστήματα που έχουν όλες μαζί οι τράπεζες σε όλη την Ελλάδα, θα περιοριστούν στα 1.200 περίπου μέχρι το 2021, με ίσο περίπου αριθμό καταστημάτων για όλες τις τράπεζες. Παράλληλα, το προσωπικό θα μειωθεί το ίδιο διάσημα, κατά 7.000 άτομα περίπου, σε σύνολο 38.000 εργαζομένων περίπου σήμερα, αφού παρά τα λουκέτα σε εκατοντάδες καταστήματα τραπεζών πανελλαδικά και τα πετυχημένα προγράμματα εθελουσίας εξόδου των τελευταίων χρόνων, οι αριθμοί εξακολουθούν να μην βγαί­νουν”.

Σημειώνεται όχι οι τέσσερις εργαζόμενοι του υποκαταστήματος Γιάννουλης, που είχε ξεκινήσει την λειτουργία του εδώ και 14 χρόνια περίπου, θα απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα. Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες το νέο πρόγραμ­μα εθελουσίας εξόδου που θα “τρέξει” τo 2020 στην Eurobank θα αφορά στην αποχώρηση 400 εργαζομένων, πέραν των 500 που μεταφέρονται στην εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων FPS.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Πηγή: onlarissa.gr

728X100
error: Content is protected !!