ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανδρέας Ζέρβας στο TheNewspaper.gr: Ο ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ δεν είναι βιώσιμος

61571270 10218914407108370 5064505000265252864 n
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

 Αν και νέος σε ηλικία, βρίσκεται στο τιμόνι του πιο νευραλγικού ίσως Οργανισμού του Δήμου Βόλου. Ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Ανδρέας Ζέρβας παρουσιάζει τα σχέδια του για το Δημοτικό Θέατρο που θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια και θα παραδοθεί στο τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό, ώστε να αναδειχθεί και πάλι το πολιτιστικό brand της πόλης. 

KENT728X100 1

 Βέβαια, ως οικονομολόγος απαντά με θάρρος ότι ο Οργανισμός δεν είναι βιώσιμος, εξηγεί ωστόσο την αναγκαιότητα της ύπαρξής του στα δρώμενα της πόλης. 

Για τον ίδιο, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι ο τομέας του αθλητισμού, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου Κ18 στις 20 και 21 Ιουνίου, όπου οι επισκέπτες στην πόλη αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2.500 άτομα. 

Τέλος, δηλώνει λάτρης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αν και αφήνει ταυτόχρονα «ανοικτό παράθυρο» για την ενασχόλησή του με την κεντρική πολιτική σκηνή. 

Συνέντευξη: Ειρήνη Θεοδωροπούλου

 Πρόεδρος σε έναν πολύ δύσκολο Οργανισμό, από άποψη πολλών και διαφορετικών δομών που έχει στο Σώμα του. Είναι εύκολο για σας το 24ώρο;

Η αλήθεια είναι ότι ο  ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ υλοποιεί ένα μεγάλο κομμάτι του δημοτικού έργου και απασχολεί πολυπληθές προσωπικό. Η ευθύνη λειτουργίας του φορέα σίγουρα προσθέτει άγχος στην καθημερινότητα και στερεί ακόμη και τον απαραίτητο προσωπικό χρόνο σε της περιπτώσεις. Το αποτέλεσμα της που παράγουμε, δικαιώνει την προσπάθεια και συχνά της κάνει να αισθανόμαστε υπερήφανοι και δικαιωμένοι για την επιλογή της να ασχοληθούμε με τα κοινά. 

Στην έναρξη της παρούσας θητείας είχαν ακουστεί πολλά για τα οικονομικά του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ. Τελικά, ως Οργανισμός είναι βιώσιμος; 

Αν απαντήσω ως οικονομολόγος, θα πρέπει να πω ότι δεν είναι βιώσιμος οποιοσδήποτε φορέας δεν ισοσκελίζει τα έσοδα με τα έξοδά του. Ο ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ όμως προσφέρει στους δημότες πολλά από τα λεγόμενα «δημόσια αγαθά», τα αγαθά αυτά που δεν χρεώνονται οι δημότες για να τα αποκτήσουν με κάτι επιπλέον πέραν άμεσης ή έμμεσης φορολογίας. Ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η εκπαίδευση, η ανάδειξη και διατήρηση όπως πολιτιστικής όπως κληρονομιάς, αποτελούν βασικές ευθύνες του φορέα και οι «τιμές» με τις οποίες προσφέρονται, οι πολίτες δεν βοηθούν ώστε να έχουμε λογιστικά, θετικά αποτελέσματα. Προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε κάθε κοινωνική ομάδα και συμβάλλουμε στη βελτίωση του επιπέδου ζωής των δημοτών, επομένως η σχέση κόστους – οφέλους, δικαιολογεί το υψηλό κόστος λειτουργίας του Οργανισμού. 

 

Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Οι πολίτες το περιμένουν πολλά χρόνια. Πότε ολοκληρώνεται; Θα ξαναδούμε στημένο το ΔΗΠΕΘΕ με παραστάσεις και παραγωγές, συγκροτημένα, όπως παλαιότερα. Θυμόμαστε όλοι ότι το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου είχε ανεβάσει αξιόλογες παραστάσεις. 

Το έργο του Δημοτικού Θεάτρου που αποτελεί και δικαιολογημένη απαίτηση των δημοτών της πόλης, θα ολοκληρωθεί εντός δύο ετών περίπου, διάστημα πολύ μικρό για μία ριζική ανακαίνιση – ανακατασκευή. Και στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρω ότι είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι ως δημοτική αρχή, που εντός του κλίματος της οικονομικής κρίσης και χωρίς να έχει παρατηρηθεί από προηγούμενες δημοτικές αρχές κάποια σοβαρή και ρεαλιστική δραστηριότητα, εμείς πετύχαμε να εντάξουμε το έργο σε πρόγραμμα και κυρίως να ξεκινήσουμε το έργο, το οποίο προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς. Ως προς τις καλλιτεχνικές παραγωγές που θα υλοποιούνται στο χώρο, αυτές τις «εμπιστευόμαστε» στο τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό, στο οποίο θα παραδοθεί το κτίριο προκειμένου να αποτελεί και πάλι το «σπίτι» του. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα φιλοξενηθούν και πάλι μεγάλα καλλιτεχνικά γεγονότα από τον ελληνικό και διεθνή χώρο, το Δημοτικό Θέατρο όμως θα είναι κυρίως «δημοτικό» και θα συμβάλει και πάλι στην ανάδειξη του πολιτιστικού brand της πόλης. 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων αφήσατε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Τι ετοιμάζετε για τις Απόκριες; 

Οι Απόκριες σύμφωνα με τη φιλοσοφία σας δημοτικής σας αρχής, εστιάζουν κυρίως στον στολισμό του κεντρικού ιστού σας πόλης και στο τριήμερο σας Αποκριάς με επίκεντρο τον εορτασμό σας Καθαρής Δευτέρας, όπου στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου διοργανώνουμε μία μεγάλη γιορτή για σας κατοίκους και σας επισκέπτες σας πόλης, με σας εκπλήξεις. Για το Σάββατο και την Κυριακή σας Αποκριάς οι κεντρικοί δρόμοι θα γεμίσουν μουσική και χορό και πιστεύουμε ότι το διακριτικό αποκριάτικο χρώμα που θα δώσουμε,  θα ικανοποιήσει και σας πιο απαιτητικούς δημότες. Οι εκδηλώσεις σας που θα ανακοινωθούν σύντομα, στοχεύουν στην ποιοτική διασκέδαση, στην τόνωση σας οικονομικής ζωής σας πόλης και στην ικανοποίηση των απαιτήσεων των τουριστών. 

Το πιο δύσκολο κομμάτι για σας στον Οργανισμό που ηγείστε  ποιο είναι; 

Μάλλον το κομμάτι του αθλητισμού, καθώς έχουν αυξηθεί σε αριθμό αλλά και ως προς το αντικείμενο τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που φιλοξενεί ο Δήμος Βόλου. Πέραν της παγιωμένης εμπιστοσύνης της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας που σε ετήσια βάση μας αναθέτει διεθνή γεγονότα από το χώρο του ναυταθλητισμού, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Μπέου ξεκίνησε ανάλογη συνεργασία και με τον ΣΕΓΑΣ και τον ερχόμενο Ιούνιο θα συνδιοργανώσουμε το πολυπληθέστερο Πρωτάθλημα της Ομοσπονδίας, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ18, κατά τη διάρκεια του οποίου οι επισκέπτες της πόλης μας για το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου, θα ξεπεράσουν τα 2.500 άτομα. 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η ενασχόλησή σας με τα κοινά σταματά στον Δήμο Βόλου ή έχετε βλέψεις και για άλλα πεδία; 

Η τοπική αυτοδιοίκηση μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον από πολύ νεαρή ηλικία και ήταν ένας ξεκάθαρος στόχος για εμένα από τη στιγμή της αποφοίτησής μου από το πανεπιστήμιο. Με ικανοποιεί η συμμετοχή μου στη δημοτική ομάδα του Αχιλλέα Μπέου που μεταμορφώνει την πόλη του Βόλου σε μία ευρωπαϊκή πόλη «πρότυπο» για τα σημερινά δεδομένα. Εάν η εμπειρία που αποκτώ ως μέλος της συγκεκριμένης ομάδας, με οδηγήσει και σε επόμενες «σκέψεις»…αυτό αποτελεί ακόμη ένα ερωτηματικό και για εμένα τον ίδιο. 

Πως φαντάζεστε τον Ανδρέα Ζέρβα, 10 χρόνια μετά; 

Ακόμη ένα «ερωτηματικό». Εκείνο που επιθυμώ για τα επόμενα χρόνια της ζωής μου είναι η υγεία για τους αγαπημένους μου ανθρώπους και με τη στήριξή τους, να πραγματοποιούνται οι στόχοι που θα θέτω στη ζωή μου. 

error: Content is protected !!