ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόμβα Στρατηγόπουλου για το νέο Δικαστικό Μέγαρο: Έχει κριθεί ακατάλληλο – «Να συντηρήσουμε και το παλιό» [βίντεο]

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΟΛΟΥ 7 1024x496 1 1024x496 1
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Επιφυλακτικός για την πρόταση κατασκευής νέου δικαστικού μεγάρου στην θέση της Στέγης Ανηλίκων στη Ν. Ιωνία, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Μαρέδη στον Αstra.

KENT728X100

“Στη δημόσια συζήτηση, έχουν σημασία οι προθέσεις, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχουν οι θέσεις. Και θέσεις δεν έχουμε ακούσει ακόμα. Είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός με την πρόθεση που κατεβαίνει. Αντιμετωπίζει συγκεκριμένα ζητήματα με ο ιδιοκτησιακό καθεστώς του συγκεκριμένου οικοπέδου, όπως και με τους όρους δόμησής του” ξεκαθάρισε ο κ. Στρατηγόπουλος, ο οποίος τόνισε επίσης οτι η συγκεκριμένη τοποθεσία έχει απορριφθεί στο παρελθόν από τις αρμοδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

“Έχει απορριφθεί η πρόταση σε προηγούμενο χρόνο. Το θέμα δεν είναι αν θα ατυχήσει αυτή η πρόταση. Το θέμα είναι όλοι μαζί, να καταθέσουμε μία επεξεργασμένη και σοβαρή πρόταση για να εξαντλήσει την πιθανότητα επιτυχίας της. Η πρόγνωσή μου για την πρόταση που συζητήθηκε με τον κ. Τσιάρα δεν είναι καλή. Εγώ θα κληθώ να βάλω την υπογραφή μου σε αυτή την πρόταση. Αν δε δω οτι τα προβλήματα δε λυθούν θα είμαι πολύ επιφυλακτικός. Δε θέλω η υπογραφή μου να μην έχει αντιστοίχιση στη νομιμότητα. Όταν μιλάμε για διαδικασίες πρέπει να είμαστε σοβαροί” επισήμανε ο κ. Στρατηγόπουλος.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος των δικηγόρων του Βόλου έθεσε ένα νέο θέμα στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου και αυτό δεν είναι άλλο από την χρηματοδότηση για την προσωρινή ανακαίνιση του υπάρχοντος δικαστικού μεγάρου στην πλατεία Ελευθερίας.

“Το μεσοδιάστημα, το οποίο δεν έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, δεν πρέπει το πανέμορφο κτίριο να το αφήσουμε να καταρρεύσει. Οι πολίτες σε αυτά τα 5 ή 10 χρόνια που θα μας πάρει για να έχουμε ένα νέο δικαστικό μέγαρο, οι υπάλληλοι και οι δικηγόροι θα πρέπει να έχουν μία αξιοπρεπή στέγη στην απόδοση της Δικαιοσύνης. Αν η κατάσταση είναι ανυπόφορη, τι θα είναι σε δύο, τρία ή πέντε χρόνια;” αναρωτήθηκε ο κ. Στρατηγόπουλος, φέροντας ως παράδειγμα το νέο δικαστικό μέγαρο του Ηρακλείου Κρήτης, το οποίο έπρεπε να έχει αποπερατωθεί από το 2007 και έως σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί.

 Δείτε το βίντεο:

error: Content is protected !!