ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ανάγκη άμεσης λύσης στην μεγάλη υποστελέχωση του Νοσοκομείου Βόλου»

σύσκεψη γιατρών 1024x480 1
milonas 728x120

Την πραγματοποίηση σύσκεψης για την συζήτηση και επίλυση των οξυμένων προβλημάτων του Νοσοκομείου Βόλου υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας και η Ένωση Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας. Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη το προηγούμενο Σάββατο στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησία παρουσία των βουλευτών του Νομού Μαγνησίας.

Η ανακοίνωση του ΙΣΜ

Το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας (Ι.Σ.Μ.)  σύσκεψη με τους βουλευτές Μαγνησίας, μετά από πρόσκληση του Ι.Σ.Μ. και της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Μ (Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας).

Η διοργάνωση αυτής της σύσκεψης αποφασίσθηκε ομόφωνα μετά από την από κοινού συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων του Ι.Σ.Μ. και της Ε.Ι.Ν.Κ.ΥΜ. στα γραφεία του Ι.Σ.Μ. την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 με θέμα τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας.

Στην σύσκεψη του Σαββάτου συμμετείχαν τα Διοικητικά Συμβούλια του Ι.Σ.Μ.  & της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Μ., ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου και όλοι οι βουλευτές Μαγνησίας, δηλαδή ο κύριος Χρήστος Μπουκώρος, η κυρία κυρία Ζέτα Μακρή, ο κύριος Αθανάσιος Λιούπης, ο κύριος Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο κύριος Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, και η κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου.

Στην πολύωρη συζήτηση που συντόνιζε ο πρόεδρος του Ι.Σ.Μ.  κύριος Τσάμης Ευθύμιος ενημερώθηκαν αναλυτικά οι βουλευτές από τον πρόεδρο της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Μ. κύριο Παύλο Μαλινδρέτο και τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. κυρίους Ηλία Καραμέτο και Νικόλαο Χαυτούρα , για όλα τα προβλήματα που αφορούν στην λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας.

Διαπιστώθηκε ότι τα κυριότερα προβλήματα αφορούν κυρίως στην υποστελέχωση που παρατηρείται  διαχρονικά τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό τα τελευταία δέκα χρόνια της Οικονομικής Κρίσης στην χώρα μας. Η υποστελέχωση αυτή προοδευτικά επιδεινώνεται σε ιατρικό προσωπικό  λόγω μη επαρκών για τις ανάγκες του Νοσοκομείου προσλήψεων μονίμων και επικουρικών ιατρών που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με την αποχώρηση ικανού αριθμού ιατρών κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων τα τελευταία χρόνια. Στην συζήτηση αναδείχθηκαν και άλλα προβλήματα δυσλειτουργίας του Νοσοκομείου Βόλου και από τον πρόεδρο των Εργαζομένων σε αυτό.

Κοινή αποδοχή όλων είναι ότι η συζήτηση διεξήχθη σε πνεύμα καλής διάθεσης, χωρίς εντάσεις και άγονες αντιπαραθέσεις, ενώ επιβεβαιώθηκε από όλους τους βουλευτές και τους συμμετέχοντες η πρόθεση να υπάρξει αποτελεσματική συνεργασία προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε άμεσες λύσεις των προβλημάτων, ιδίως αυτών της στελέχωσης, προκειμένου να μην καταρρεύσει η ήδη «τραυματισμένη» λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου.

Προς τον σκοπό αυτό αποφασίσθηκε να συνταχθεί από την Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Μ. αναλυτική επιστολή με τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας που θα την συνυπογράφει και ο Ι.Σ.Μ. Η επιστολή αυτή θα σταλεί προς τον Υπουργό Υγείας και στους βουλευτές Μαγνησίας , προκειμένου να την υποστηρίξουν, με τη οποία θα ζητείται η σύγκληση υπό την προεδρία του Υπουργού ευρείας σύσκεψης με τους βουλευτές Μαγνησίας, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. και τους προέδρους της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Μ. και του Ι.Σ.Μ. με σκοπό να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις για το προβλήματα που θα περιγράφονται σε αυτήν. Προτεραιότητα είναι η πρόσληψη του  κατάλληλου σε αριθμό ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού  που απαιτείται.

Πάγια θέση του Ι.Σ.Μ. είναι ότι η Υγεία, ως πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, θα πρέπει να τυγχάνει γενναίας στήριξης από την Πολιτεία. Το τεράστιο λάθος που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια της Οικονομικής Κρίσης με τις παράλογες και υπερβολικές οικονομικές περικοπές που εφαρμόσθηκαν σε αυτόν τον ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα, πρέπει να διορθωθεί μετά την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια.

Είναι ανάγκη πλέον τα οικονομικά πλεονάσματα που επιτεύχθηκαν τα τελευταία χρόνια από τις θυσίες του Ελληνικού λαού να δοθούν από την Πολιτεία κατά προτεραιότητα στην αύξηση των δαπανών υπέρ της  ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας.

 

 

πηγη

error: Content is protected !!