Η Μέρκελ υπόσχεται στήριξη στον πρόεδρο της Αργεντινής

2814057
stergiou
fotou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, 02:03

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ καλωσόρισε τις συνεχιζόμενες συνομιλίες ανάμεσα στη νέα κυβέρνηση της Αργεντινής υπό τον πρόεδρο Αλμπέρτο Φερνάντες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και προσέφερε την υποστήριξη του Βερολίνου στο Μπουένος Άιρες χθες Δευτέρα πριν συναντηθούν για συνομιλίες.

«Έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι η Αργεντινή βρέθηκε σε μια οικονομική κατάσταση που δεν είναι εύκολη», ανέφερε η συντηρητική πολιτικός.

Το 2018 το ΔΝΤ χορήγησε στην Αργεντινή το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία του θεσμού — 50 δισεκατομμύρια δολάρια για χρονικό διάστημα τριών ετών — που ζήτησε η προηγούμενη κυβέρνηση για να συνεχίσει να μπορεί να καλύπτει άλλες δανειακές υποχρεώσεις της.

Βασικός σκοπός της περιοδείας που έχει αρχίσει ο Φερνάντες στην Ευρώπη είναι να πείσει κάποιες από τις χώρες με τη μεγαλύτερη ισχύ στο ΔΝΤ να εγκρίνουν την καθυστέρηση της αποπληρωμής των δόσεων του δανείου που έχει λάβει η χώρα του.

Παράλληλα, η Μέρκελ σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου για επενδύσεις στην Αργεντινή.

Νωρίτερα χθες, ο όμιλος της Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επενδύσεις συνολικού ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο Φερνάντες, κεντροαριστερός πολιτικός που ανέλαβε την εξουσία τον Δεκέμβριο, παίρνει αποστάσεις από την πολιτική που άσκησε ο κεντροδεξιός προκάτοχός του Μαουρίσιο Μάκρι. Κατά την τετραετή θητεία του Μάκρι, ο πληθωρισμός αυξήθηκε ραγδαία, όπως και το επίπεδο της φτώχειας, ενώ το δημόσιο χρέος έφθασε σε επίπεδο-ρεκόρ.

Οίκοι αξιολόγησης κήρυξαν την 20ή Δεκεμβρίου την Αργεντινή σε κατάσταση «επιλεκτικής χρεοκοπίας».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, 02:03

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!