«Οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που πρότεινα δεν έχουν στόχο να παρατείνουν τη θητεία μου στην προεδρία»

2814520
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, 16:30

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι προτάσεις που έκανε για την αναθεώρηση του Συντάγματος κατά τη διάρκεια του πρόσφατου διαγγέλματός του, ενώπιον του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή), απαιτούνται για την δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος εξουσίας και όχι για να παρατείνει ο ίδιος τις δικαιοδοσίες του ως πρόεδρος.

«Στην ουσία στη χώρα μας σύμφωνα με το Σύνταγμα οι δήμοι δεν έχουν απευθείας σχέση με το κράτος, ενώ πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα εξουσίας, ώστε στα ανώτατα κλιμάκια αυτής της εξουσίας να έχουν την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στα κατώτερα κλιμάκια. Εκείνοι δε, που εργάζονται στους δήμους να έχουν σχέση με την χώρα και τα συμφέροντα της. Το ίδιο ισχύει και για πολλούς άλλους τομείς και για αυτόν τον λόγο έκανα αυτές τις προτάσεις όχι για να παρατείνω τις δικαιοδοσίες μου» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε επίσης ότι η ψηφοφορία σε εθνική κλίμακα για την αναθεώρηση του Συντάγματος δεν πρέπει να αποτελέσουν τρόπο παράτασης των δικαιοδοσιών του προέδρου και ότι πρέπει να υπάρχουν και άλλες υποψηφιότητες για την εκλογή του αρχηγού του κράτους.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η ψηφοφορία συνιστά ύψιστη μορφή της δημοκρατίας, «δημοψήφισμα». «Αυτή είναι στην ουσία η έκφραση της βούλησης των πολιτών, για αυτό και έκανα αυτές τις προτάσεις, ώστε μέσω της ύψιστης έκφρασης της βούλησης των πολιτών να ψηφισθούν οι προτάσεις αυτές για την αναθεώρηση του Συντάγματος ή να μην ψηφισθούν. Εάν ψηφισθούν, τότε κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι εδώ κάτι δεν πήγε καλά. Αυτή είναι η ανώτερη μορφή της δημοκρατίας».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, 17:01

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!