Κων. Μαραβέγιας στο ΤheNewspaper.gr: Ανεπίτρεπτη η συνάντηση Αδωνι- Μπέου με μεμονωμένη παρουσία βουλευτή

μαραβεγιας 1
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

 Ένα χρόνο πριν, μιλώντας στους πολίτες ανοικτά για την πορεία του στη ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας ξεκινά την πολιτική του καριέρα με μία ομιλία από καρδιάς στο Ergon Showground. Οι πολίτες τον επιβραβεύουν στέλνοντάς τον στο κοινοβούλιο κι αυτός θέλοντας να τους δείξει και έμπρακτα ότι δεν τους ξεχνά, ανανεώνει το ραντεβού μαζί τους για την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ, στον ίδιο χώρο, για να τους μιλήσει για την πορεία που έχει διανύσει μέχρι τώρα. 

 Μία πορεία, που μάλλον θυμίζει… μαραθώνιο, καθώς η ζωή του πλέον μοιράζεται μεταξύ Βόλου και Αθηνών, μεταξύ κοινοβουλίου, χειρουργείου και οικογένειας, που όπως ο ίδιος μαρτυρά, έχει προς στιγμήν παραμελήσει. 

Όπως υποστηρίζει μιλώντας στο TheNewspaper.gr, ξεκινώντας το ταξίδι στην πολιτική δεν ήθελε να αποτελέσει μία ακόμη αλεξιπτωτική υποψηφιότητα «κράχτη», αλλά να βάλει κι αυτός τις δικές του δυνάμεις για την ανάπτυξη της Μαγνησίας. 

Απαριθμεί ήδη τις θετικές προσπάθειες για το Δικαστικό Μέγαρο, αναμένει σύντομα θετικά νέα σε ότι αφορά το κτήριο της πυροσβεστικής, στοιχηματίζει για την ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων, που θα δημιουργηθούν τουριστικές διαδρομές και δεσμεύεται να παρακάμψει όλες τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που συνήθως συνοδεύουν έργα υποδομής στην Ελλάδα. 

Το σενάριο για πρόωρες εκλογές το αντιμετωπίζει μόνο ως… τρολ του Σύριζα, ρίχνοντας ταυτόχρονα ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αφού τονίζει ότι με αυτή οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην ευημερία των πολιτών.

Μη μασώντας τα λόγια του, εμφανίζεται φανερά ενοχλημένος από την απουσία όλων των γαλάζιων βουλευτών στη συνάντηση μεταξύ Αδωνι Γεωργιάδη και Αχιλλέα Μπέου, που έχει σαν αποτέλεσμα, να μην γνωρίζει ούτε ο ίδιος ποιο είναι το μεγάλο προαναγγελθέν έργο για το Βόλο….

Συνέντευξη: Ειρήνη Θεοδωροπούλου

 Ένα χρόνο πριν, είχατε την πρώτη σας πολιτική εκδήλωση γνωριμίας με τους πολίτες Μαγνησίας. Μέσα σ’ ένα χρόνο μεσολάβησε η εκλογή σας ως βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ. Τι άλλαξε στη ζωή σας;

Ένα χρόνο πριν, στις 20 Ιανουαρίου 2019, αποφάσισα να κάνω γνωστή τη μέχρι εκείνη τη στιγμή πορεία μου στη Νέα Δημοκρατία. Μία πορεία που δεν είχε καμία σχέση με όσα έχει στο νου του ο μέσος ψηφοφόρος ως διαδρομή ενός ανθρώπου πριν από την ένταξή του σε ένα ψηφοδέλτιο Εθνικών Εκλογών. Το σύνηθες είναι μια πολυετής κομματική σταδιοδρομία ή μια αλεξιπτωτική υποψηφιότητα «κράχτης» ανθρώπων επιφανών, οι οποίοι έχοντας μια πολυετή επαγγελματική ή κοινωνική διαδρομή αποφασίζουν να επισφραγίσουν αυτή τη διαδρομή τους με τη μετάβαση στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Εγώ, αφού περιέγραψα την πορεία μου μέσα από το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, ένα προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, έδειξα σε όλους όσοι εκείνη τη στιγμή με γνώριζαν με μία άλλη ιδιότητα (γιατρού, φίλου, συμμαθητή κ.λπ.), με ποιο τρόπο είχα φτάσει να διεκδικώ μία θέση στο ψηφοδέλτιο των εκλογών που επέκειντο. 

Λίγους μήνες αργότερα, αφού επιβεβαιώθηκε η παρουσία μου ανάμεσα στα ονόματα του ψηφοδελτίου έδωσα, θεωρώ, έναν τίμιο και ευρηματικό προεκλογικό αγώνα, καταθέτοντας όλα τα στοιχεία της προσωπικότητάς μου. Η εκλογική επιτυχία έφερε μπροστά μου μια καινούργια πρόκληση και μια αλλαγή στη ζωή μου, η πρόκληση αυτή δεν είναι άλλη από το να τηρήσω συγκεκριμένες προεκλογικές υποσχέσεις. 

Πρώτη και καλύτερη, το γεγονός ότι θα συνδύαζα την πολιτική με την επαγγελματική μου ιδιότητα. Κάτι που με οδηγεί σε καθημερινούς εξοντωτικούς ρυθμούς και στο να παραμελώ δυστυχώς την οικογένειά μου. Η ζωή μου πλέον μοιράζεται ανάμεσα στην Αθήνα και το Βόλο σε μια προσπάθεια να συνδυάσω τις δύο δραστηριότητες και ταυτόχρονα προσπαθώ να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου με τη βοήθεια των συνεργατών μου στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα.

 Η ΝΔ βρίσκεται στην κυβέρνηση τους τελευταίους εφτά μήνες. Αν και το ξεκίνημα ήταν πολύ ελπιδοφόρο, ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες γκρίνιες, ακόμη και προβλέψεις για πρόωρες εκλογές. 

Το ξεκίνημα της νέας κυβέρνησης ήταν πράγματι πολύ ελπιδοφόρο. Ο κόσμος ήδη από το περασμένο καλοκαίρι άρχισε να αντιλαμβάνεται διαφορά στην οικονομία της κάθε οικογένειας από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Αν ως γκρίνιες εννοείτε παράπονα σχετικά με ένα περιορισμένο αριθμό ατυχών χειρισμών, απαντώ ότι λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα. Σαν γενικό πρόσημο στην μέχρι σήμερα κυβερνητική πορεία θα έλεγε κανείς ότι οι εντυπώσεις της ελληνικής κοινωνίας είναι θετικές και φυσικά πάντοτε ο αγώνας της καθημερινότητας στοχεύει στη βελτίωση της κατάστασης κάθε έλληνα πολίτη. Δουλειά υπάρχει ακόμα αρκετή. Σε ότι αφορά όσα ακούγονται περί πρόωρων εκλογών, την απάντηση έχει δώσει επανειλημμένα ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Τέτοιες πληροφορίες πηγάζουν από τα γνωστά τρολ του Σύριζα.

 Θεωρείτε ότι υπάρχει χρόνος για να περιμένει ο ελευθεροεπαγγελματίας, ο μισθωτός του ιδιωτικού τομέα, ο άνεργος;

Αυτές οι κοινωνικές ομάδες στις οποίες αναφερθήκατε έχουν πληρώσει κατ΄ εξοχήν τα σπασμένα της κρίσης. Προφανώς και η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και οι δυνατότητες βιοπορισμού βρίσκονται στο ναδίρ, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να θεραπεύσεις αστοχίες και παθογένειες πολλών ετών. 

Εξ άλλου όπως η κρίση ξεκίνησε από τους αριθμούς δύο χρόνια προτού αγγίξει την καθημερινότητα των πολιτών σήμερα βρισκόμαστε στην χρονική συγκυρία ευημερίας των αριθμών -όπως τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας, οι αναβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους κτλ- και λιγότερο βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών. Με μαθηματική ακρίβεια όμως αυτό ακολουθεί.

Για ποιο έργο δεσμεύεστε ότι θα το υλοποιήσετε μέσα στη θητεία σας;

Όπως έχετε διαπιστώσει και στην περιοχή της Μαγνησίας επικρατεί αναβρασμός που αφορά την αναβάθμιση δομών της περιοχής. Η πρόσφατη συνεργασία του Κ. Τσιάρα με τη δημοτική αρχή και τους βουλευτές οδήγησε στην εξαγγελία δημιουργίας δικαστικού μεγάρου. Η άριστη συνεργασία επίσης με τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας σύντομα θα φέρει νέα και σε ότι αφορά το κτήριο της πυροσβεστικής. Μεγάλο στοίχημα αποτελεί για την περιοχή μας η ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων, προκειμένου να δημιουργηθούν τουριστικές διαδρομές. Αυτό που όμως δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τουλάχιστον για την ώρα είναι το μέγεθος των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που θα συναντήσουμε και άρα τι καθυστερήσεις θα υπάρξουν. Η προσωπική μου δέσμευση έχει να κάνει με τη διάθεση παράκαμψης όλων αυτών των αγκυλώσεων.

Αυτή την ώρα η εικόνα της τοπικής ΝΔ θυμίζει «διαλυμένο σωματείο», χωρισμένο στα δύο, στους τρεις Μπουκώρο, Μαραβέγια και Λιούπη και μόνη της η κ. Μακρή. Ως νέος στην πολιτική, σας αρέσει αυτή η εικόνα;

Διαψεύδω κατηγορηματικά την όποια φήμη περί μη καλών σχέσεων ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ. Αντιθέτως όλοι έχουμε συμμετάσχει σε κοινές συσκέψεις που έχουν να κάνουν με θέματα μείζονος ενδιαφέροντος για την περιοχή μας. Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει ιεραρχήσει τις προτεραιότητές του και οι διάφοροι «συνδυασμοί βουλευτών» που μπορείτε να δείτε στο πλαίσιο διεκδικήσεων θα χαρακτηρίζονται από ποικιλομορφία.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βόλο, προανήγγειλε ένα μεγάλο έργο. Έχετε κάτι υπόψιν;

Θα ήθελα πολύ να παρευρισκόμουν στη συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης με τον Δήμαρχο, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε. Θεωρώ ότι όταν πραγματοποιούνται συναντήσεις τέτοιου επιπέδου, ανάμεσα σε δημάρχους της περιοχής και υπουργούς θα πρέπει με ευθύνη ενός εκ των δύο μερών να προσκαλούνται όλοι οι βουλευτές του νομού για να καταθέτουν τις απόψεις τους και πιθανώς και τις προτάσεις τους. Πολλώ δε μάλλον είναι ανεπίτρεπτο αυτές οι συναντήσεις να πραγματοποιούνται με μεμονωμένη παρουσία βουλευτή ή βουλευτών. Αποκτούν χαρακτήρα εξωθεσμικότητας, γεγονός που έχω καυτηριάσει και στο πλαίσιο συσκέψεων με το Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας. Για να απαντήσω όμως και στο τελευταίο σκέλος του ερωτήματος σας, ελπίζω ότι κάποια στιγμή που η συζήτηση θα είναι εκτενέστερη θα λάβουμε πληρέστερη ενημέρωση και οι βουλευτές.

Κάνοντας ένα πρώτο απολογισμό, 365 ημέρες μετά δηλώνετε ικανοποιημένος από την κοινοβουλευτική σας παρουσία;

Ένα χρόνο μετά την πολιτική μου γνωριμία με την τοπική κοινωνία αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω έναν απολογισμό που δεν έχει να κάνει μόνο με την εξάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία, αλλά και με την αποτίμηση του προεκλογικού μου αγώνα, που θεωρώ ότι ήταν καθαρός, ευθύς προς την κοινωνία και έξω από μηχανισμούς. Στο πλαίσιο αυτό την ερχόμενη Παρασκευή πραγματοποιώ αυτή την εκδήλωση αποτίμησης, βρίσκοντας την ευκαιρία να ξανασυναντήσω φίλους από τους οποίους δυστυχώς έχω απομακρυνθεί λόγω του καθημερινού φόρτου. Είναι υποχρέωση να τηρήσω τη δεύτερη υπόσχεση που έδωσα προεκλογικά στους συμπολίτες μου, ότι δηλαδή θα διατηρώ μαζί τους στενή επαφή για να αφουγκράζομαι αυτά που τους προβληματίζουν. Περιμένω λοιπόν όλους τους φίλους στο Ergon Showground (συγκρότημα Τσαλαπάτα) την Παρασκευή  7/2 και ώρα 9 το βράδυ για χαλαρή συζήτηση απολογισμού και προτάσεων που θα αφορούν τις μελλοντικές μου κινήσεις.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

error: Content is protected !!