ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ο Λαβρόφ περιοδεύει στη Λατινική Αμερική για να προωθήσει τη συνεργασία, όχι για να αντιταχθεί στην Ουάσινγκτον»

2815562


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, 12:09

Το τριήμερο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας στη Λατινική Αμερική προκάλεσε νευρικές αντιδράσεις στις ΗΠΑ, όπου θεωρείται ότι αποτελεί μέρος ενός αντι-αμερικανικού προγράμματος, παρόλο που η Μόσχα έχει νόμιμα οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού που ξεκίνησε την Τετάρτη, ο Σεργκέι Λαβρόφ έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει μονοήμερες επισκέψεις στην Κούβα, το Μεξικό και τη Βενεζουέλα – προκαλώντας αντιδράσεις στην Ουάσινγκτον.

Αμερικανοί σχολιαστές υποστήριξαν πως το ταξίδι αποτελεί «επίδειξη υποστήριξης» για τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolas Maduro, τον οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έχει χαρακτηρίσει ως «δικτάτορα», προσφέροντας παράλληλα υποστήριξη στον αυτοανακηρυγμένο «προσωρινό ηγέτη» Juan Guaido.

Ακόμα και το Reuters υπονοούσε ότι ο Λαβρόφ «στάλθηκε» από το Κρεμλίνο στο Καράκας για να «εξουδετερώσει» κάποιες αμερικανικές κυρώσεις.

Η τυποποιημένη γραμμή των μέσων μαζικής ενημέρωσης του συρμού φαίνεται να είναι ότι η Μόσχα επιδιώκει να «ενισχύσει την επιρροή της στην περιοχή».

Το γεγονός ότι η επίσκεψη του Λαβρόφ έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την «επίθεση γοητείας» του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μίκη Πομπέο σε τέσσερις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες – Λευκορωσία, Ουκρανία, Καζακστάν και Ουζμπεκιστάν – πρόσθεσε καύσιμα στη φωτιά με εικασίες για τη συμβολική αντίδραση της Μόσχας.

Πηγή: RT.com – Σύνταξη Κ. Μπετινάκης


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, 12:09

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!