Τουλάχιστον 41 νεκροί από τις δύο χιονοστιβάδες στα ανατολικά της χώρας

2815830
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, 20:13

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των Αρχών, όταν χιονοστιβάδα καταπλάκωσε χθες δεκάδες μέλη συνεργείων διάσωσης ενώ επιχειρούσαν σε περιοχή της ανατολικής Τουρκίας, η οποία είχε ήδη πληγεί από μια πρώτη χιονοστιβάδα την προηγούμενη μέρα.

Την Τρίτη το βράδυ η πρώτη χιονοστιβάδα σάρωσε το Μπαχτσεσαράι, στην επαρχία Βαν, παρασύροντας ένα μικρό λεωφορείο όπου επέβαιναν 15 άνθρωποι, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να σκοτωθούν, οχτώ να τραυματιστούν, ενώ δύο παραμένουν αγνοούμενοι.

Περίπου 300 διασώστες και κάτοικοι της περιοχής έφτασαν στο σημείο του δυστυχήματος για να βρουν τυχόν επιζώντες. Η δεύτερη χιονοστιβάδα συνέβη χθες, Τετάρτη, γύρω στο μεσημέρι στο ίδιο σημείο, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η κυβερνητική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (AFAD), ανέφερε πως 41 άνθρωποι, μεταξύ αυτών πολλοί διασώστες, σκοτώθηκαν και 75 τραυματίστηκαν από τις δύο χιονοστιβάδες.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ανεστάλησαν λόγω καιρικών συνθηκών αργά σήμερα στο σημείο, τόνισε το κυβερνείο του Βαν.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, 20:13

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!