ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προχωρά η σύνδεση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Ν. Αγχίαλου με τον βιολογικό καθαρισμό του Βόλου

DSC06679 1024x480 1

Στη φάση της υλοποίησης εισέρχεται το έργο που αφορά τη σύνδεση του δικτυού αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού της Νέα  Αγχίαλου με τον βιολογικό καθαρισμό του Βόλου, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 7.550.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και φορέας υλοποίησης είναι ΔΕΥΑΜΒ.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Υπογράφεται το επόμενο διάστημα η σύμβαση ενός σημαντικού έργου για τη Ν. Αγχίαλο που προήλθε μέσα από τη συνεργασία με το Δήμο Βόλου και το Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο. Ως Αιρετή Περιφέρεια χρηματοδοτούμε μέσω του ΕΣΠΑ ένα έργο ουσίας και χρήσιμο με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το οποίο συμβάλει στην προστασία του Παγασητικού κόλπου και της δημόσιας υγείας.  Με έργα όπως αυτό στηρίζουμε θέσεις εργασίας και δημιουργούμε μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία».

Στοιχεία έργου

Το έργο αφορά στις απαιτούμενες εργασίες για την διασύνδεση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων της Νέας Αγχιάλου Δ. Βόλου με το υφιστάμενο αντλιοστάσιο Α3 των Ν. Παγασών και μέσω αυτού, με την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑΜ Βόλου. Προβλέπεται η κατασκευή τριών (3) Αντλιοστασίων Λυμάτων (Δ2, Δ4, Δ7), η αναβάθμιση του υφιστάμενου Αντλιοστασίου Α3, και αγωγοί μεταφοράς συνολικού μήκους 12,8km. Το εν λόγω έργο αποτελεί συνέχεια των υπό υλοποίηση έργων  «Κατασκευή Βαρυτικού Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Ν Αγχιάλου Δ Βόλου» και  «Κατασκευή καταθλιπτικών αγωγών και Α/Σ Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Ν Αγχιάλου Δ. Βόλου». 

 

error: Content is protected !!