Απομακρύνθηκαν οι μετανάστες που είχαν αποκλείσει τα σύνορα Σερβίας

2816154
milonas 728x120


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020, 12:31

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που είχαν αποκλείσει από το απόγευμα της Πέμπτης τη συνοριακή διάβαση «Kelebia», στα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας, απομακρύνθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από τη σερβική αστυνομία και οδηγήθηκαν σε καταυλισμούς.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, 300 με 400 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και πολλά γυναικόπαιδα, πέρασαν ομαδικά τα σερβικά σύνορα και προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ουγγαρία. Οι Ούγγροι συνοριοφύλακες αντέδρασαν άμεσα, έκλεισαν τα σύνορα τοποθετώντας οδοφράγματα ενώ αστυνομικοί των μονάδων καταστολής απώθησαν τους πρόσφυγες προς στην ουδέτερη ζώνη. Εκεί παρέμειναν έως τις δύο η ώρα τα ξημερώματα, όταν ξεκίνησε η επιχείρηση απομάκρυνσής τους από τη σερβική αστυνομία. Είχε προηγηθεί επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν.

«Η Σερβία δεν θα επιτρέψει τέτοιου είδους συμπεριφορές από την πλευρά των μεταναστών που δυσχεραίνουν τις σχέσεις με τους γείτονες, ούτε θα ανεχθεί να εκτίθενται σε συνθήκες παγωνιάς μικρά παιδιά», δήλωσε ο Αλεξάνταρ Βούλιν. Σήμερα στις 7:00 ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης των προσφύγων και μεταναστών και οι ουγγρικές αρχές άνοιξαν τη συνοριακή διάβαση «Kelebia». Όλοι οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας στο Πρέσεβο, στη νότια Σερβία.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020, 12:31

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!