ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε τουριστική έκθεση στη Ζυρίχη «ταξίδεψε» ο Βόλος

εκθεση
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

 Η Αντιδημαρχία Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού και το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “FESPO 2020” στη Ζυρίχη της Ελβετίας από 30 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου στο περίπτερο του ΕΟΤ, όπου φιλοξενήθηκαν οι Δήμοι Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και επαγγελματίες της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας.

KENT728X100

 Στη διάρκεια της έκθεσης έγινε με επιτυχία η παρουσίαση του προορισμού “Βόλος-Πήλιο” σε μια αγορά που ελάχιστα γνώριζε την περιοχή, με πολλές όμως δυνατότητες προσέλκυσης Ελβετών τουριστών που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες και ποιοτικές υπηρεσίες σε ένα tailor-made κι όχι μαζικού τουρισμό προϊόν. Σημαντικά στοιχεία του προορισμού ‘Βόλος-Πήλιο’ τα οποία ελκύουν τους Ελβετούς είναι ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας, η φιλοξενία, η τοπική κουζίνα, ο πολιτισμός και η ελληνική παράδοση, η επαφή με τους ντόπιους και η εμπειρία του να ζήσουν κάτι το διαφορετικό, ενώ παρουσιάζεται πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίσουν την περιοχή μας και να την επισκεφτούν. Τα boutique hotels, τα μικρά οικογενειακά ξενοδοχεία, τα παραδοσιακά χωριά, τα βότανα, το ψάρεμα, η πεζοπορία, οι εμπειρίες του εναλλακτικού τουρισμού, το τρενάκι του Πηλίου, η πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του τόπου που αναζητά o Ελβετός επισκέπτης σε έναν ποιοτικό προορισμό διακοπών.

 Το ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ με συνεκθέτες την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον προορισμό ‘Volos- Pelion’, την Πάρο και ιδιωτικές επιχειρήσεις τουρισμού δέχθηκε πλήθος κόσμου οι οποίοι ενημερώθηκαν για τους προορισμούς στην Ελλάδα, δείχνοντας όμως πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να ανακαλύψουν και την άγνωστη γι’ αυτούς Ελλάδα. Κάθε χρόνο ταξιδεύουν στην Ελλάδα περισσότεροι από 500.000 Ελβετοί, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ανακάλυψη νέων ελληνικών προορισμών που μπορούν να προσφέρουν μοναδικές βιωματικές εμπειρίες και δραστηριότητες στη φύση.

Αύξηση στις κρατήσεις

 Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν στη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης Fespo 2020 οι προκρατήσεις από την Ελβετία προς της Ελλάδα για το 2020 εμφανίζουν ισχυρή αύξηση που αγγίζει το 30% σύμφωνα με τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της ελβετικής αγοράς, ενώ η χώρα μας κατατάσσεται και φέτος στις πρώτες θέσεις της προτίμησης των Ελβετών τουριστών και για τον λόγο αυτό έχουν διευρυνθεί σημαντικά τα ταξιδιωτικά προγράμματα για την Ελλάδα.

 Η Διεθνής έκθεση τουρισμού FESPO 2020 (https://www.fespo.ch/en/fes-en.aspx), η οποία γιόρτασε φέτος τα 30 χρόνια λειτουργίας της, φιλοξένησε 600 εκθέτες από όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας ελκυστικούς προορισμούς, ενώ την επισκέφτηκαν 60.000 επισκέπτες.

error: Content is protected !!