Καταγγέλλει την ιδιωτικοποίηση του ΠΓΝΛ ο Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων ν. Λάρισας

IMG 3962
milonas 728x120

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων Λάρισας αναφέρεται:

«Ο Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ν.Λάρισας σε ανακοίνωση του που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Λάμπρος Ζάρρας καταγγέλλουν τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για την ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημιακου Νοσοκομείου Λάρισας και συγκεκριμένα την αλλαγή της νομικής υπόστασης του νοσοκομείου, προκειμένου να διευκολύνει την προώθηση της πολιτικής συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και όλα αυτά με την έγκριση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που από την έναρξη λειτουργίας του ήταν είναι και θα παραμείνει με την στήριξη των εργαζομένων το στολίδι της Θεσσαλίας ,ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί τις ανάγκες των Θεσσαλών και όχι μόνο .

Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις έχουν ξεχάσει την ύπαρξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου,εργαζόμενοι και νοσηλευτές παλεύουν καθημερινά να το κρατήσουν ανοιχτό και όπως καταγγέλουν και οι ίδιοι στα ΜΜΕ ένα νοσοκομείο στο οποίο περίπου 50 συνάδελφοι πάσχουν από διάφορα δυσίατα – ανίατα νοσήματα (κυρίως αυτοάνοσα) λόγου του stress να βγάλουν τις βάρδιες και να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

Ένα νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό πήρε μόνο 5 ημέρες άδεια το καλοκαίρι και πολύ εξ αυτών δεν είδαν τις οικογένειες τους τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά γιατί εργάζονταν όλες τις ημέρες σχεδόν χωρίς ρεπό.

Και τώρα έρχεται η πρόταση του Υπουργού που στοχεύει στην μετατροπή του ΠΓΝΛ σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Ο Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ν.Λάρισας θα βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις για την μη μετατροπή του ΠΓΝΛ σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.»

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!