Νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας ο μακελάρης στην Ταϊλάνδη

1581217065 314 image
milonas 728x120


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020, 04:27

Οι ταϊλανδέζικες δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν έναν Ταϊλανδό υποαξιωματικό, δράστη της σφαγής στο εμπορικό κέντρο στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα, δήλωσαν αστυνομικές και στρατιωτικές πηγές.

Ο δράστης σκοτώθηκε μέσα στο εμπορικό κέντρο όπου κρυβόταν, ανέφεραν.

Σε νεότερο απολογισμό του το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 63 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη σφαγή. Στους 21 ανέρχονται οι νεκροί, ανάμεσά τους και ένα μέλος των ειδικών δυνάμεων.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Thairath TV, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, έκανε λόγο για 25 νεκρούς.

Νωρίτερα, η αστυνομία της Ταϊλάνδης έλεγε ότι ο υπαξιωματικός που σκότωσε τουλάχιστον 21 ανθρώπους κρύβεται στο υπόγειο του εμπορικού κέντρου στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα της βορειοανατολικής Ταϊλάνδης και πως δεν κρατά ομήρους.

Οι δυνάμεις ασφαλείας ελέγχουν αν παραμένουν άμαχοι στο εμπορικό κέντρο. Εννέα απομακρύνθηκαν, ανέφερε.

«Ο δράστης εξακολουθεί να βρίσκεται στο υπόγειο και όπως φαίνεται δεν κρατά ομήρους. Τον πλησιάζουμε», είπε ο αστυνομικός.

Νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο Thairath TV είχε μεταδώσει πως ο δράστης είχε κατάφερε να διαφύγει από το εμπορικό κέντρο.

Απομακρύνθηκαν όλοι οι πολίτες

Νωρίτερα, το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Thairath TV μετέδιδε τις πρωινές ώρες της Κυριακής πως απομακρύνθηκαν όλοι οι πολίτες που βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα, όπου νωρίτερα ένας Ταϊλανδός υποαξιωματικός προκάλεσε σφαγή σκοτώνοντας 21 ανθρώπους.

Όλοι οι άμαχοι απομακρύνθηκαν από το εμπορικό κέντρο και τον περιβάλλοντα χώρο, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές. Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο εμπορικό κέντρο είχαν αποκλειστεί από αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Ωστόσο ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Ανουτίν Σαρνβιρακούλ δήλωσε πως ενδέχεται να υπάρχουν ακόμη άμαχοι πολίτες μέσα στο εμπορικό κέντρο, ανάμεσά τους και τραυματίες.

Οι ειδικές δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο, καθώς ο δράστης πιστεύεται ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στην περιοχή γύρω από το κέντρο, τόνισαν οι πηγές στο Thairath TV.

Νωρίτερα το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι μετέδωσε ότι ο δράστης, ο Ταϊλανδός υποαξιωματικός Τζακραπάντ Τόμα, κατάφερε να διαφύγει από το εμπορικό κέντρο, μετά από ανταλλαγή πυρών με τις ειδικές δυνάμεις.

Ένας ανταποκριτής του ταϊλανδέζικου καναλιού ανέφερε ότι ακουγόντουσαν πυροβολισμοί και εκρήξεις μέσα από το εμπορικό κέντρο Terminal 21.

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι ένα μέλος των ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών με τον δράστη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 21. Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

«Δεν γνωρίζουμε γιατί το έκανε αυτό. Φαίνεται ότι τρελάθηκε», δήλωσε στο Reuters ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!