Βόλος: Ένα τυρόψωμο πάνω από… χιλιόμετρο για ρεκόρ Γκίνες!

maxresdefault 1
stergiou
fotou
728x110 3

 Στην Αυγουστιάτικη πανσέληνο του 2012 στην παραλία του Βόλου είχαμε ζήσει την μοναδική στιγμή 5.614 βολιώτες και επισκέπτες να χορεύουν σε ρυθμούς συρτάκι και να κατακτούν το ρεκόρ Γκίνες. Τον ερχόμενο Μάιο, το Σωματείο Αρτοποιών Μαγνησίας «Η Δήμητρα», μαζί με το Επιμελητήριο Μαγνησίας στήνει πάγκο για την Παρασκευή του μεγαλύτερου τυρόψωμου στον κόσμο, με στόχο βέβαια, μία ακόμη κατάρριψη ρεκόρ, αλλά και την διαφήμιση της πηλιορείτικης κουζίνας σε όλο τον πλανήτη.

 Εμπνευστής της ιδέας ο Πρόεδρος των Αρτοποιών Κώστας Τσουράπας που μιλά στο TheNewspaper για το διήμερο που θα ζήσουμε 23 και 24 Μάϊου 2020, στην παραλία του Βόλου.

Συνέντευξη: Ειρήνη Θεοδωροπούλου

728X100 3

Μετά την μαγική βραδιά που έζησε ο Βόλος στις 31 Αυγούστου του 2012, όπου και κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες στο συρτάκι με 5.614 χορευτές, το Σωματείο Αρτοποιών βάζει τον πήχη ακόμη ψηλότερα αυτό τον Μάιο με την παρασκευή πηλιορείτικου τυρόψωμου. Τι ακριβώς ετοιμάζετε στην παραλία του Βόλου;

Στόχος μας είναι να παρασκευάσουμε το μεγαλύτερο σε μήκος παραδοσιακό πηλιορείτικο τυρόψωμο. Το ρεκόρ το κατέχει μέχρι στιγμής η πόλη Βάγγος της Πορτογαλίας με ψωμί 1.211,60 μέτρων. Ο δικός μας στόχος είναι να φτάσουμε τα 1.245 μέτρα και να κατακτήσουμε την κορυφή!

Οι πάγκοι που θα στηθούν για την παρασκευή του πηλιορείτικου εδέσματος θα εκτείνονται από την είσοδο του λιμανιού του Βόλου μέχρι την ΕΡΑ Βόλου, στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου. Σαράντα αρτοποιοί από το Σωματείο μας, που μετρά 196 μέλη, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και σε live χρόνο θα ακολουθήσουν την παραγωγική διαδικασία. Σύμφωνα με τον κανονισμό, θα πρέπει και τα τρία βήματα της παρασκευής του τυρόψωμου (ζύμωμα, πλάσιμο, φούρνισμα) να γίνουν μπροστά στα μάτια των θεατών -και της κριτικής επιτροπής βέβαια- και το τυρόψωμο που θα ψηθεί να είναι ενιαίο και όχι σε κομμάτια, μόνο έτσι θα αναγνωριστεί από την Επιτροπή Guinness.

Για να το πετύχουμε αυτό, το εργοστάσιο Στεφάνου θα κατασκευάσει ειδικό φούρνο για την βραδιά αυτή, καθώς θα πρέπει να ψήσει ενιαία, ψωμί πάνω από ένα χιλιόμετρο!

Μετά την παρασκευή του τυρόψωμου θα έχουμε την χαρά να κριθούμε για τον ποιοτικό μας έλεγχο από τους διακεκριμένους σεφ  του MasterChef, Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, ενώ παρουσιαστής της βραδιάς και της όλης προσπάθειας θα είναι ο αγαπημένος Γιάννης Ζουγανέλης. Ελπίζω να πάρουμε το βραβείο του ρεκόρ Guinness και όλοι μαζί να φάμε στο τέλος της βραδιάς το λαχταριστό τυρόψωμο! 

Εμπνευστής της διοργάνωσης ποιος ήταν και ποιο το σκεπτικό;

Ο συντονισμός των ενεργειών φυσικά ανήκει στο Σωματείο «Δήμητρα». Ως Διοίκηση του Σωματείου συλλάβαμε την ιδέα με το σκεπτικό να αναδείξουμε στα πέρατα του κόσμου, τα παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και τις πρώτες ύλες της Μαγνησίας, όπως το ελαιόλαδο, το τυρί, το αλεύρι. 

Τελικά, όταν θέτουμε στόχους μπορούμε και να τους πετύχουμε;

Όταν υπάρχει όρεξη και ομόνοια μεταξύ συνάδερφων όλα είναι εφικτά. Το ονειρευόμασταν χρόνια και ήρθε η ώρα να το υλοποιήσουμε, ώστε να συμβάλλουμε και εμείς με την σειρά μας στην προβολή του τόπου μας στο εξωτερικό. Όλα αυτά βέβαια γίνονται πάντα με την συνδρομή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, όπου από κοινού διοργανώνουμε το event και ευελπιστούμε για ακόμη μία φορά να φέρουμε το ρεκόρ Γκίνες στον αγαπημένο μας Βόλο. Κοντά μας βέβαια έχουμε και την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και άλλων χορηγών, που θα ανακοινώσουμε εν καιρώ.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Πώς ένα πρωτοβάθμιο Σωματείο σαν το δικό σας, μπορεί να συμβάλλει στην εξωστρέφεια της Μαγνησίας;

Με τέτοιες ενέργειες, αλλά και άλλες που σχεδιάζουμε και θα υλοποιηθούν σύντομα. Εξάλλου, το Σωματείο μας έχει γίνει ήδη γνωστό από την Γιορτή Ψωμιού, την οποία καταστήσαμε θεσμό για την περιοχή, με στόχο ο καταναλωτής να αγκαλιάσει τον φούρνο της γειτονιάς. Σαφέστατα, αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν, καθώς διαπιστώνουμε την ανταπόκριση του κόσμου σε τέτοιες ενέργειες. Αυτό φυσικά μεταφράζεται και στην ανάλογη επισκεψιμότητα που έχει διατηρηθεί τα δύσκολα χρόνια της κρίσης στις επιχειρήσεις μας. 

Αυτό αποτελεί για μας δείγμα εμπιστοσύνης στην ποιότητα που προσφέρουμε και μας γεμίζει μεγαλύτερη ευθύνη για τις ενέργειές  μας μελλοντικά. 

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια, μέχρι και ο κλάδος των αρτοποιών, δέχθηκε πλήγμα. 

Το καίριο πλήγμα που δέχθηκε ο κλάδος μας ήταν σαφέστατα το κατεψυγμένο ψωμί που κατέκλυσε τα ράφια των πολυκαταστημάτων, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και την καρδιά των καταναλωτών που παραμένουν σταθεροί στο φούρνο της γειτονιάς. Και γι’ αυτό άλλωστε τους ευχαριστούμε θερμά και τους ανταποδίδουμε την αγάπη μας.

Τα σχέδια του Κώστα Τσουράπα για το μέλλον ποια είναι;

Οικογενειακή ευτυχία, προσωπική ηρεμία, ψυχική και σωματική, είναι οι στόχος που έχω ως προτεραιότητα για τα επόμενα χρόνια. Από εκεί και πέρα όσοι με εμπιστεύονται μου δίνουν καθημερινά δύναμη για τα περαιτέρω σχέδιά μου στο Σωματείο. 

error: Content is protected !!