ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στις εκδηλώσεις για τη μάχη της Φλώρινας η ΕΑΑΣ Λάρισας

φ41 780x405
stergiou
fotou
728x110 3

Σε ανακοίνωση της ΕΑΑΣ Λάρισας αναφέρεται:

«Η ΕΑΑΣ Παράρτημα Λάρισας συμμετείχε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στις  εκδηλώσεις μνήμης που έλαβαν χώρα στη Φλώρινα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 71 χρόνων από την Μάχη της Φλώρινας, την 12η Φεβρουαρίου 1949.

Στις εκδηλώσεις για τη μάχη της Φλώρινας η ΕΑΑΣ ΛάρισαςΗ εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού/ΕΑΑΣ και περιλάμβανε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των ηρωικώς αγωνισθέντων και πεσόντων, για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Πατρίδας, Προσκλητήριο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων  στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Φλώρινας καθώς και Επιμνημόσυνη Δέηση, Προσκλητήριο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στο χωριό Πρώτη Φλώρινας.

Στις εκδηλώσεις για τη μάχη της Φλώρινας η ΕΑΑΣ ΛάρισαςΙδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο 99χρονος  Στρατηγός ε.α. Κων/νος Κόρκας, ο οποίος έλαβε μέρος στην Μάχη της Φλώρινας ως Υπολοχαγός,  κατέθεσε στεφάνι στην μνήμη των 14 νεκρών του λόχου του κατά την κατάληψη του υψ. 1034.

Στις εκδηλώσεις για τη μάχη της Φλώρινας η ΕΑΑΣ ΛάρισαςΣτις παραπάνω εκδηλώσεις έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Φλώρινας, η ΕΑΑΣ με τον διευθύνοντα σύμβουλο Υπτγο ε.α. Ιωάννη Δεβούρο, πλήθος αποστράτων Αξιωματικών και πολιτών από όλη την Ελλάδα. Στις Θρησκευτικές εκδηλώσεις χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλώρινας κ.κ. Θεόκλητος.»

Πηγή: onlarissa.gr

728X100
error: Content is protected !!